Yıldırım: Dışa bağımlılığı madenler azaltacak

Yerin 500 metre altında maden işçileriyle iftar yapan Başbakan Yıldırım, bu işletmelere daha çok destek vereceklerini söyledi.

Yıldırım: Dışa bağımlılığı madenler azaltacak
Yıldırım: Dışa bağımlılığı madenler azaltacak
GİRİŞ 16.06.2016 09:40 GÜNCELLEME 16.06.2016 09:40

Enerji Bakanı Berat Albayrak ile birlikte Kütahya’da linyit madeninde işçilerle iftar yapan Başbakan Yıldırım, “Ülkemizin dışa bağımlılığını azaltmak için bu işletmeleri daha çok destekleme kararı aldık” dedi

Kütahya Tunçbilek’teki kömür ocağında işçilerle iftar yapan Başbakan Binali Yıldırım, madenler ile ilgili mesajı yerin 500 metre altından verdi. İftarın ardından, madeni ziyaret edenler için hazırlanan defteri imzalayan Yıldırım, linyit ocaklarını, Türkiye’nin dışa bağımlılığını azaltmak için bu işletmeleri daha çok destekleme kararı aldıklarını söyledi. Yıldırım, “Sizinki kömür karası, yüz karası değil. Kömür karası ekmek parası olarak önünüze geliyor” dedi.

‘ÜRETMEYE DEVAM’

İşçilere seslenerek, “Milletimiz sizin alın terinizle ürettiğiniz bu kömürlerle ısınıyor, sizlere dua ediyorlar. Yarın bugünden güzel olacak. Siz üretmeye devam edin” diyen Binali Yıldırım, şöyle devam etti: “Biz de sizin ürettiklerinizi ülkenin zenginliğine dönüştürmeye devam edeceğiz.”

Petrol fiyatlarındaki düşüş sürecinin devam etmesi nedeniyle Türkiye’nin enerji ithalatı 2015’te önceki yıla oranla yüzde 31 gerileyerek 37 milyar 842 milyon dolar olarak gerçekleşti. Ancak petrole bağlı düşüşe karşın enerjide dışa bağımlılık sürüyor.

‘İŞÇİLER SAYESİNDE BU OCAKLAR FAAL’

Maden için hazırlanan deftere de Yıldırım şunları yazdı: “Tunçbilek maden işçileriyle iftarımızı açtık. Onların sofrasına ortak olduk. Bu linyit ocakları ülkemizin kalkınması, milletimizin refahı için çalışan işçi kardeşlerimiz sayesinde açık ve faal olmaktadır. Dışa bağımlılığı azaltmak için bu işletmeleri daha çok destekleme kararı aldık. Böylece daha çok iş alanı oluşturulacak ve enerji güvenliği teminat altına alınacak.”

BAŞBAKAN KÜTAHYA İÇİN ‘BENSİZ GİTMEK YOK’ DEDİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da madendeki iftar sırasında bir konuşma yaptı. Bakan Albayrak, “Ramazan ayında böyle bir iftarı sizlerle bir arada geçirelim düşüncesi hasıl olunca sağ olsun Sayın Başbakanımız ‘Önce ben gideceğim, bensiz gitmek yok’ dedi. Kendisi Kütahya’ya gelelim istedi” diye konuştu.