Bayer: Bir Türk şirketiyiz!

Sözde Ermeni Soykırımı'na ilişkin tasarının kabul edilmesinin ardından merak edilen ticari ilişkilerle ilgili önemli bir adım atılıyor.

Bayer: Bir Türk şirketiyiz!
Bayer: Bir Türk şirketiyiz!
GİRİŞ 09.06.2016 11:14 GÜNCELLEME 09.06.2016 11:19
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ramazanda Türkiye’deki Alman şirketlerle bir araya gelinecek. Sabah'ın haberine göre; Türkiye, “Bize desteğinizi gösterin, daha proaktif davranın” mesajı verecek Alman Federal Meclisi'nin (Bundestag) sözde Ermeni Soykırımı'na ilişkin tasarıyı kabul etmesinin ardından merak edilen ticari ilişkilerle ilgili önemli bir adım atılıyor. Gerilimin ekonomiye yansıtılmamasını isteyen tarafların ekonomi aktörleri önümüzdeki günlerde bir araya gelerek 'istişare toplantıları' yapacak.

Edinilen bilgilere göre, ekonomi bürokrasisi Türkiye'de doğrudan yatırımı bulunan Alman şirketlerle iletişime geçti. Görüşmelerde Türkiye'nin bu konuda duyduğu üzüntü açık şekilde iletildi.Ramazan ayı içinde gerçekleşmesi beklenen istişare toplantılarının alınacak kararlarda etkili olacağı öğrenildi. Görüşmelerde, Alman şirketlerinin bu konuda Türkiye'nin yanında yer aldıklarını açık bir dille ifade ettikleri öğrenildi. Oylamanın iki ülkeye de bir kazanç sağlamadığını ifade eden yöneticiler, bu konuda ellerinden geleni yapma konusunda hazır olduklarını iletti.

SANAYİ DEVRİMİ

Türkiye'nin Alman şirketlerle doğrudan yatırımların dışında gelecek 50 yılı kapsayan stratejik işbirliği hedefleri de bulunuyor. Bunların başında da Sanayi 4.0 (Dördüncü Sanayi Devrimi) yer alıyor. İki ülke bu konuda ortak bir üretim altyapısı kurmak için bakanlıklar düzeyinde önemli projeler geliştiriyor. Bu konunun da yakın zamanda gerçekleşecek istişarelerde önemli başlıklardan biri olacağı ifade edildi.

BİZLER TÜRK ŞİRKETİYİZ

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bayer'in Türkiye CEO'su Hubert Braun, "Bizim açımızdan hiçbir şey değişmeyecek. 62 yıldır buradayız. Ana evimiz Almanya ama ben burada bir Türk şirketi adına konuşuyor gibiyim. Türkiye'de bin 500'ün üzerinde çalışanımız var. Bunlar Türkiye vatandaşları. Burası bir Türk şirketi. Türkiye'nın zor zamanında da iyi zamanında da buradaydık. Burada kalmaya devam edeceğiz. Siyaset içinde bulunduğunuz anla ilgilidir. 150 yıllık bir şirket olarak şunu gördük ki, biz o anla ilgili değiliz, gelecekle ilgiliyiz" dedi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 2
  • veli 7 yıl önce Şikayet Et
    Gelecekte kazanacağın paraları düşünüyorsun ama bir milletin geçmişine leke çalıyorsun!!!!
    Cevapla
  • dayı 7 yıl önce Şikayet Et
    bakalım devlet büyüklerimiz ve bürokratlar kullandıkları onbinlerce mercedese ve bMW ye 1 gün binmeyerek almanyayı kınayabileceklermi
    Cevapla