Müjdeyi canlı yayında verdi! O kesinti olmayacak

NTV canlı yayınına katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bireysel emeklilik düzenlemesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Müjdeyi canlı yayında verdi! O kesinti olmayacak
Müjdeyi canlı yayında verdi! O kesinti olmayacak
GİRİŞ 08.06.2016 14:35 GÜNCELLEME 08.06.2016 16:58
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Bireysel Emeklilik Sistemi'nden ayrılanlardan yüksek kesinti yapılacağı iddialarına ilişkin açıklamada bulundu.

'BES'TE TEKNİK ÇALIŞMA BİTTİ'

Mehmet Şimşek, bireysel emeklilik düzenlemesi konusunda ise paranın çalışanın hesabında olacağını ve devletin karışmayacağını söyledi. Şimşek "Tasarruf alışkanlığını teşvikle sınırlı artırabildik. Yatırımları yurtiçi tasarruflarla artırmalıyız. BES'te otomatik katılım için teknik çalışma tamam, ilk fırsatta Bakanlar Kurulu'na sunulur, zamanlaması için bir şey diyemem. Teknik çalışma bitti ama henüz Ekonomi Koordinasyon Kurulu'na gelmedi." dedi.

Konuşmasına şu şekilde devam eden Şimşek, Bireysel Emeklilik Sistemi'nden ayrılanlardan yüksek kesinti yapılacağı iddialarına ilişkin, "Tamamen spekülasyon, hikaye... Tek kesinti fonyönetim kesintisi olacaktır. O da cüzi bir şeydir." dedi.

'TÜRKİYE POZİTİF AYRIŞABİLİR'

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Türkiye ekonomisi için ise Türkiye'nin pozitif ayrışabileceğini belirterek "Türkiye geçen yıl olduğu gibi pozitif ayrışabilir. Türkiye'de dünyadan farklı olarak borçluluk oranları düşük. Cari açığa neşter vurma çabalarımızı hızlandıracağız. Hükümetin önünde 3,5 yıllık bir süre var. Türkiye bir taraftan AB ile entegrasyonunu güçlendirip, bir taraftan reformlarla küresel ekonomiden pozitif ayrışabilir. Az konuşup çok iş yapmanın dönemi." dedi.

YORUMLAR 2
  • bozok 7 yıl önce Şikayet Et
    bi zamanlar key falan vardı şimdi bu:) ekonomi batıyor anlaşılan
    Cevapla
  • hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    paraya ihtiyacınız var vatandaşa zorla best uygulamasını yapmanız sizin değil ekonomiyi zora sokmak isteyen bankaların işine yarar
    Cevapla