21.03.17 Emekli promosyon ödemeleri son dakika haberler

Emekli promosyon ücreti ne kadar olacak? Milyonlarca kişi emekliye promosyon ile ilgili son dakika gelişmeleri merak ediyor. İşte emekli promosyonuyla ilgili tüm detaylar

21.03.17 Emekli promosyon ödemeleri son dakika haberler
21.03.17 Emekli promosyon ödemeleri son dakika haberler
GİRİŞ 21.03.2017 09:42 GÜNCELLEME 21.03.2017 09:42
Bu Habere 403 Yorum Yapılmış

2017 emeklilere promosyon ne zaman verilecek? Emekliye promosyon ücreti ne kadar olacak? 11 milyon emekliyi ilgilendiren promosyonla ilgili son dakika gelişme var. 21 Mart salı itibariyle milyonlarca kişi emekli promosyon ücretlerini ve detaylarını merak ediyor. Emekli insanlarımızı fazlasıyla bekleten bu sorulara istinaden Emeklilere promosyon ücretinde 3 aydır yaşanan tüm gelişmeler haberimizde...

Emeklilerin promosyon ödemeleri başladı. Tüm emekliler üç ay içinde promosyonunu almış olacak. Bunun için sadece Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) anlaşmalı olduğu bir bankayla ‘Maaşımı 3 yıl boyunca senden alacağım’ şeklinde bir anlaşma yapmak yeterli olacak. 3 yıllık dönem için maaşa göre 300, 375 ve 450 lira olarak belirlenen taban tutarlar, bankaların emekli kampa yarışıyla yani rekabetle artışa geçti.

3 YILLIK TAAHHÜT

İlk artış, Fibabanka’dan geldi. Fibabanka, maaşını transfer eden emeklilere 500 liraya varan nakit promosyon ödeyeceğini, ayrıca özel avantajlar sunacağını duyurdu. Bankanın açıklamasına göre, 1000 liradan düşük maaşlar için 330 lira, 1000-2000 lira arasındaki maaşlar için 415 lira, 2000 liranın üzerinde maaşlar için 500 lira promosyon ödemesi yapılacak. Bunun için 3 yıllık taahhüt yeterli olacak.
 
MAYIS SONUNA KADAR

Promosyon artışı rüzgarına önümüzdeki günlerde başka bankaların da katılması bekleniyor. Ayrıca bankalar emeklilere promosyonun yanı sıra ücretsiz işlemler, özel faiz oranları, öncelikli hizmet gibi pek çok imkan da sunuyor. Bu imkanların da rekabetle çoğalması bekleniyor. Emekliler, promosyon tekliflerini görerek bankasına karar verecek. 3 yıl maaşını oradan alma sözü vererek promosyonunu Mayıs ayı sonuna kadar alabilecek.

KEFİLSİZ KREDİ

AKBANK: Yurt çapında tüm banka ATM’lerinden ayda 2 kez ücretsiz para çekme, sıfır hesap işletim ücreti, ücretsiz havale ve EFT, kiralık kasada indirim, mevduat ve kredilerde özel faiz oranları, kefilsiz ihtiyaç kredisi.

DENİZBANK: Hesap işletim ücreti muafiyeti, şubelerde öncelikli hizmet, ücretsiz bakiye sorgulama, internetten ücretsiz havale, kiralık kasada yüzde 25 indirim.

FİBABANK: Maaşı Türkiye’deki tüm ATM’lerden ücretsiz çekme, hesap işletim ücreti ödenmemesi, özel bireysel kredi ve mevduat faiz oranları.

GARANTİ: Paramatik’lerden bakiyenin tamamını tek tuşla ve kuruşu kuruşuna çekme, maaşı çekerken nakit çekim limit aşım ücreti ödenmemesi, maaş hesabı için hesap işletim ücreti ödenmemesi, özel faiz oranlarıyla gelir belgesiz destek, oto ve mortgage kredisi.

KARGODA İNDİRİM

ING: Tüm banka ATM’lerinden maaşı ücretsiz çekme, hesap işletim ücreti ödenmemesi, düşük faizli kredi, hesapta para olmasa da maaş gününü beklemeden nakit çekme imkanı.

İŞ BANKASI: Maaşların ayda 1 ödenmesine bağlı olarak ayda 1 taksit ödemeli veya 3 ayda bir ödenmesine bağlı olarak 3 ayda bir taksit ödemeli kredi. İhtiyaç kredisinin faizi yüzde 1.16’dan başlıyor.

PTT: Havalede yüzde 20, ePttAVM üzerinden seçili ürünlerdeki alışverişlerde yüzde 10 ve PTT Kargo ile gönderimlerde yüzde 20 indirim.

AİDATSIZ KREDİ KARTI

ŞEKERBANK: Aylıkları; Şekerbank şube ve ATM’lerinden masrafsız çekme, diğer banka ATM’lerinden ücret ödemeden günlük çekim limitleri dahilinde alabilme, şubelerde öncelikli hizmet, internet, mobil şube ve çağrı merkezleri aracılığıyla ücretsiz havale ve EFT, eve teslim maaş.

VAKIFBANK: Maaşları tüm VakıfBank ATM’lerinden ücretsiz çekme, şubelerden maaş tutarı kadar para çekme işlemlerinde masraf ödenmemesi, maaş hesabına bağlı HGS etiketinin ücretsiz alınması, aidatsız kredi kartı, özel kredi faiz oranları.

YAPI KREDİ: İnternet şubesi, mobil, bankacılık ve ATM’lerden ücretsiz havale.

Promosyon alacak emeklileri ilgilendiren son dakika kararı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, milyonlarca emekliyi ilgilendiren önemli bir açıklama yaptı. Emeklilere promosyon ödemesinde, bankaların istediği fatura ve kredi kartı şartı kaldırıldı.

Bakan Müezzinoğlu, İstanbul'da katıldığı bir toplantıda, gazetecilerin sorusu üzerine, emekliye promosyon ödemesinde fatura ile kredi kartı veya kredili mevduat hesabı şartlarının tümden kaldırıldığını açıkladı.

Bakan Müezzinoğlu, 3 yıl o bankada kalma taahünde bulunan emeklilerin promosyondan yararlanacağını açıkladı. Promosyon düzenlemesi 11 milyon 750 bin emekliyi kapsıyor.
1000 lira altında emekli maaşı alanlara 300 lira; 1000-2000 lira arası 375 lira; 2000 lira üzerine 450 lira promosyon ödemesi yapılıyor.

ÖDEMELER MART, NİSAN VE MAYIS AYINDA YAPILACAK

Emekli promosyon ödeme tarihleri belli oldu buna göre. Promosyon ödemeleri emeklileerin T.C. kimlik numarasının son rakamına göre verilecek. 9-7-5 olanlar Mart ayında, 3-1-8 olanlar Nisan'da, 6-4-2-0 olanlar ise Mayıs ayında promosyon ödemelerini alacaklar. 2017 Emekli promosyon ödemeleri o ay ki maaşın alınacağı gün hesaba aktarılacak.

Emekli promosyonları kaç TL olacak?

Emekli promosyon ödemelerinin tarihleri belli olması üzerine kim ne kadar alacak soruları sorulmaya başladı. Yapılan resmi açıklamalar neticesinde emekli promosyonları; 

Maaşı 1000 TL'den az olanlar için; 300 TL
Maaşı 1000 TL-2000 TL olanlar için; 375 TL
Maaşı 2000 TL'den fazla olanlar için; 450 TL

İşte Emekliye promosyon veren bankalar

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile 16 banka ile protokol anlaşması imzalandı  Buna göre emekli promosyon ödemesi yapan bankalar

- Ziraat Bankası
- Türkiye İş Bankası
- Yapı Kredi Bankası
- ING Bank
- Akbank
- Burgan Bank
- Vakıf Bank
- Türkiye Ekonomi Bankası
- Garanti Bankası
- QNB Finansbank
- Şekerbank
- Halkbank
- Fibabank
- Denizbank
- ICBC Turkey
- PTT

Emekli promosyonu şartları neler?

Emekli promosyonu almak isteyenler promosyon almak istedikleri bankaya, 3 yıl için maaşını taşıyacağının sözünü verecek ve sözleşme imzalayacak. Ayrıca kredi kartı ya da kredili mevduat hesabı açılması gerekiyor. Öte yandan emekli promosyonu şartlarında bir takım düzenleme yapıldı. Promosyon ödemesi yapacak bankalar iki tane de otomatik ödeme talimatı vermesini istiyordu. Bakanlığın konuya ilişkin yaptığı çalışmalar sonucunda bu şartların da değiştirildiği bildirildi. Yapılan açıklamada, “Emekliler, kredili mevduat hesabı (KMH) veya kredi kartı seçeneklerinden sadece birini seçebilecektir. Eşlerden her ikisi de emekli ise ve emekli aylığı alıyorsa promosyon anlaşması yapmak istedikleri bankaya sadece iki otomatik ödeme talimatı vermeleri yeterli olacaktır” denildi.Vefat eden emeklilerin hak sahipleri olan dul ve yetimler de emekliye promosyon ödemelerinden yararlanacaklar. Sistem bu durumda olanlar için de aynı şekilde işlemeye devam edecek. Maaş tutarına göre promosyon tutarı belirlenecek.

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 403
  • Güler Akgül 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben bir yıldır emekliyim eşim SGK emeklisi vefat etti maaşın yüzde ellisi bana bağlandı ben her iki maaşı Garanti bankasına taşıdım ve bir çeyrek altın parası 180 tl . aldım çok geçmeden devlet promosyon verdi ancak banka vermedi alabilirmiyim alamazmıyım ne yapmalıyım
    Cevapla
  • Merve 6 yıl önce Şikayet Et
    3 Yıl Boyunca Her Ay Mı Alınacak ?
    Cevapla
  • murat 6 yıl önce Şikayet Et
    engelliyim dışarıya çıkamıyorum ptt den konutta maaş alıyorum promosyonu nasıl alacağım yakınım da yok
    Cevapla
  • olcay 6 yıl önce Şikayet Et
    sayın emekliler promosyon sözleşmesine imza atanlara geçmiş olsun bankalar gene istediğini aldı.sözleşmeden sonra kredi kartı iptali yok herhangi bir krediyi erken kapatamazsınız.kredi kartı kullanan emekliler bundan sonra dönem borcunun her ay tamamını kapatmazsa bankalar emekli maaşına hemen emekliye sözleşmeye imza attırırken açıklamadıkları anlaşma gereği bloke ediyor. sayın emekliler sözleşme imzaladıysanız herhangi bir bankadan başka bir kart alıp onu aktif olarak kullanın yoksa işin içinden kimse çıkamaz
    Cevapla
  • arif 6 yıl önce Şikayet Et
    konuta maaş alanlar nasıl promosyon alacak
    Cevapla
  • volkan 6 yıl önce Şikayet Et
    Arif bey.. bir yakınım özürlü ve evde alıyor ptt den.. Eve teslim maaşı olduğu için veremeyeceklerini söylediler.. Promosyon amaçlı, 3 yıllık taahhüt için dolduracağı formu bile vermiyorlar.. Cevap tam net değil.. Hem bekleyin diyorlar bir yandan.. Ortada kaldık..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle