Binlerce PTT çalışanı için 15 talep!

Birlik Haber-Sen Ankara 4 Nolu Şube Başkanı Ali Yaz, yaptığı basın toplantısında PTT çalışanlarının taleplerini açıkladı.

Binlerce PTT çalışanı için 15 talep!
Binlerce PTT çalışanı için 15 talep!
GİRİŞ 03.06.2016 12:08 GÜNCELLEME 03.06.2016 12:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Birlik Haber-Sen Ankara 4 Nolu Şube Başkanı Ali Yaz, “Yağmur, çamur, soğuk, sıcak, dağ-bayır demeden her iklim ve şartta hizmet veren Posta Dağıtıcılarımızın kronikleşmiş sorunu fiili hizmet zammı ve yıpranma payı konusunun acilen çözüme kavuşması gerekiyor” dedi.

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Birlik Haber-Sen Ankara 4 Nolu Şube Başkanı Ali Yaz, Ankara Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) Baş Müdürlüğü önünde yaptığı basın toplantısında PTT çalışanlarının taleplerini açıkladı. Önümüzdeki günlerde yapılacak Kurum İdari Kurul Toplantısı’nda talepleri masaya taşıyacaklarını belirten Yaz, “Taleplerimize geçmeden önce; sendika olarak her ortam ve her platformda dile getirip çözülmesi noktasında mücadele ediyoruz. Yağmur, çamur, soğuk, sıcak, dağ-bayır demeden her iklim ve şartta hizmet veren Posta Dağıtıcılarımızın kronikleşmiş sorunu fiili hizmet zammı ve yıpranma payı konusunun acilen çözüme kavuşması gerekiyor” dedi.

İşte O Talepler:  

1- ARAÇ KULLANANLARA İLAVE ÜCRET

Araç kullanma yetki belgesi bulunan personelimiz haftanın bazı günlerinde iş yoğunluğu sebebiyle araçlı, bazı günlerde de yaya olarak dağıtım yapmaktadırlar. Toplu sözleşme metninde 1 ay boyunca bir fiil araçlı dağıtım yapması gerektiği veya cihetinin araçlı cihet olması gerektiği gibi bir ibare bulunmamaktadır.

Bu itibarla araç kullanma yetki belgesi bulunan tüm dağıtıcı ve başdağıtıcı personelimize bu ilave ücretin ödenmesi, araçlı dağıtım yaptığı günler hesaplanarak, yaya dağıtım yaptığı günlerin hesabından düşüldükten sonra bilet parasının ödenmesi gerekmektedir.

2- İDARİ HİZMET SÖZLEŞMELİ PERSONELİN TEMEL ÜCRETİ:

6475 Sayılı ile PTT Mayıs 2013 tarihinde A.Ş. olmuş ve bu tarihten itibaren İdari Hizmet Sözleşmeli Personel istihdam etmeye başlamıştır. Aynı zamanda 399 KHK’nin II sayılı cetvele tabi mevcut personelde bu statüye geçmeye başlamıştır. Ancak iki aynı kadro arasındaki temel ücret farkından doğan adaletsizliğin ortadan kaldırmak için özellikledağıtıcı ve gişe memuru ünvanların temel ücretlerin artırılması gerekmektedir.

3- İDARİ HİZMET SÖZLEŞMELİ PERSONELİN MESAİ SAATİ SINIRININ KALDIRILMASI

İdari hizmet sözleşmeli personelin sözleşme esasları, Sözleşme ücretleri ve fazla çalışmaya ilişkin usul ve esaslarının 12. Maddesinin 1. Bendinde ; Hizmetlerin aksatılmadan yürütülmesini sağlamak amacıyla zorunlu durumlarda, ayda 50 saati aşmamak üzere fazla çalışma yaptırılabilir, ifadesi yer alsa da personele ödenen fazla mesai ücreti ayda 30 saat ile sınırlandırılmıştır.

Haftanın 6. Günü çalışan merkezler için bir ayda 4 cumartesi ve resmi tatil günlerinde (yılbaşı, 23 nisan, 19 mayıs, Ramazan ve Kurban bayramı…vb) çalışan personelin toplam mesai saati 30 saat sınırlamasına takılmakta ve her ay yaklaşık ayda 10-20 saati aşkın mesai ücretini alamamaktadırlar.Bu sebeple 30 saat mesai sınırlamasının kaldırılması gerekmektedir.

4-UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ:

Personelimiz, dağıtıcı veya memur olarak kuruma girmiş göstermiş olduğu azimle bir üst öğrenim veya farklı bir dalda okul bitirerek kendisini geliştirmiştir. Dağıtıcı ve memur olarak işe girip Mühendis, Tekniker, İşletme mezunu personellerimizi uygun bulunan kadrolara ataması yapılmalıdır. Ayrıca dağıtıcılıkta gecen sürenin şeflik ve müdürlük sınavlarına girerken dikkate alınması gerekmektedir.

5-DAĞITICI PERSONELİN MEMUR OLARAK ATANMASI:

Memur olmayı bekleyen yaklaşık 2000 dağıtıcı personelimiz bulunmaktadır. Talebimiz bütün personelin sınavsız memur kadrolarına atanmasıdır. Bunun mümkün olmadığı taktirde memurluk sınavının her yıl düzenli olarak yapılması, dışarıdan memur alınmaması ve 2-3 yıl içinde memur olmayı bekleyen bütün dağıtıcı personelin memur olarak atanmasıdır.

6- YOL İZNİNİN VERİLMESİ

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun yıllık izin başlıklı 102'nci maddesinde; 'Devlet memurlarının yıllık izin süresi, hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (On yıl dahil) olanlar için yirmi gün, hizmeti on yıldan fazla olanlar için 30 gündür. Zorunlu hallerde bu sürelere gidiş ve dönüş için en çok ikişer gün eklenebilir' hükmü yer almaktadır.

Birçok kamu kurumunun personeline vermiş olduğu yol izninin şirketimiz bünyesinde çalışan bütün personel için; bir mali yıl içinde iznini bölse bile bir defaya mahsus 2+2 gün olmak üzere toplamda 4 gün, personelin bulunduğu belediye sınırından çıkması halinde almış olduğu yıllık iznine eklenmesinin sağlanılması.

7- PERFORMANS SİSTEMİ

İdari Hizmet Sözleşmesine geçiş yapan ve ilk defa işe alınan personelimize ödenecek ücret kriterlerinden birisi olan ’’Performans Ücreti’’ ödenmesi ne yazık ki 2 yıl aradan sonra Ağustos 2015 ayında başlamıştır. Gelinen son noktada ise geriye dönük 8 aylık performans puanları ve kriterleri incelendiğinde ve performans ücreti alan personel sayısına bakıldığın da  bu sistemin başarılı olduğunu söylememiz mümkün değildir.

Bu sebeple gerek aylık işlem temelli puan standardının gerekse yetkinlik temelli puan standardının düşürülmesi ve aynı zamanda işlem temelli puanının hesaplanmasında kullanılan işlem katsayılarının artırılması gerekmektedir.

8-DAĞITICI KIYAFETLERİ:

Şirketimiz tarafından yılda iki defa yazlık ve kışlık olarak verilen kıyafetlerin kalitesiz ve sayısının az olduğu birçok dağıtıcı personel tarafından bildirilmiştir. Özellikle haftada 6 gün giyilerek deforme olan çok yıkandığı ve kalitesiz olduğu için lacivert pantolonun morardığı, tişörtlerin renginin solması dağıtıcılarımızı zor durumda bırakmaktadır. Bu kıyafetlerin numunelerinin başka firmalara kalitesinin inceletilerek, uygun görüldüğü taktirde gösterilen numunenin bire bir aynısının seri üretimde değişime ve kalitesinin bozulmasına izin verilmeden temin edilerek dağıtıcıya 4 tişört ve 4 pantolon olarak teslimi sağlanmalıdır.

Yine yılda iki defa yazlık ve kışlık olarak verilen ayakkabının da, Türkiye’nin her bölgesinde rahatlıkla kullanılabilecek bir yapıya sahip olmadığı kesindir. Yılın birçok ayını yağmurla geçiren Karadeniz bölgesinde, aşırı sıcak ve nemle geçiren Akdeniz ve Ege bölgesinde, Karasal bir iklim gösteren İç Anadolu bölgesinde, dondurucu soğuğa sahip, aşırı bir kar yağışı ve dağlık bir bölge olan Doğu Anadolu bölgesinde çalışan vefakar postacılara aynı cins aynı model ayakkabı dağıtmak mantık dışı ve büyük bir eziyettir. Bölgelere göre ayakkabı üretimi yapılması çok zor olması sebebiyle personelimize yılda iki defa renginin siyah olması şartıyla ayakkabı alması için 100’er TL olmak üzere toplam 200 TL para verilmesi bu sorunu ortadan kaldıracaktır.

9-PTT PERSONELİNE ÖNCELİK VE İNDİRİM:

Kaliteli hizmet ve koşulsuz müşteri memnuniyetini kendine ilke edinmiş olan PTT Genel Müdürlüğü maalesef aileleriyle birlikte sayısı 150 bini bulan iç müşteriyi unutmuş durumda. Personel olarak PTT’nin sunmuş olduğu hizmetlerden almış olduğu ücretin (havale ücreti,gönderi ücreti vb..) belli bir oranda indirim yapılmasını ve bu hizmetleri satın almak için gelen personelimize özellikle gişe hizmetlerinde öncelik verilmesi.

10-MERKEZLERDE DOKTOR BULUNDURULMASI:

İş Kanununda belirtilen yasalar çerçevelerde sayısı 50 kişiyi geçen özelliklede Dağıtım ve Toplama Merkezlerinde 1 adet doktor bulundurması personelimiz açısında son derece önemlidir. Personelimizin muayene haricinde ilaç yazdırmak için bile bir gününü ayırmak zorunda kalıyor buda mecburen iş kaybına sebep oluyor. Haftanın belirli günlerinde sabah 08:00-12:00 arasında merkezlerde doktorun bulunması bu iş kaybını önleyecek personelimizin daha verimli çalışmasını sağlayacaktır.

11-EMEKLİ OLAN PERSONELİMİZİN SYS’DEN FAYDALANMAYA DEVAM ETMESİ:

Şirketimizde uzun yıllar; dağıtıcı, başdağıtıcı, memur, hizmetli, şoför, şef ,müdür vb.. görevlerde hizmet etmiş, emek vermiş  personelimiz emekli olup rahat ve huzurlu bir yaşam sürmesi için yanında olmamız gerekirken, çalışma hayatı boyunca parasının kesildiği belki faydalanmadığı sağlık yardım sandığının sunmuş olduğu imkanlarını kullanacağı zaman maalesef biz bu imkanlardan mahrum ediyoruz. Katkı payının ödenmesi şartıyla personelimiz bu imkânları emekli olduğunda da kullanmalı sağlıklı huzurlu bir yaşam sürmelidir.

12- BAŞDAĞITICI KADROSU VE HAKLARI:

Şirketimiz bünyesinde Başdağıtıcı olarak görev yapan personelin, Dağıtım Şefi kadrosu oluşturularak (şef kadrosunun bütün mali ve sosyal haklarıyla birlikte temel ücret, ek ödeme...vb.) bu kadroya geçirilmesi diğer şeflerin de idari hizmetlerde görevlendirilmesi uygun olacaktır.

13-  PERSONEL EKSİKLİĞİ:

PTT Merkez ve şubelerdeki, Posta Dağıtım Merkezindeki eksik personelin biran önce alım yapılarak tamamlatılması.

14- ŞUBELERDE GÜVENLİK GÖREVLİSİNİN BULUNDURULMASI:

Özellikle son zamanlarda meydana gelen PTT şubelerindeki soygunlar hız kesmeden artmaktadır. Bu şubelerde bulunan personelin can güvenliği olmadığı gibi her gün olacakmış gibi endişe içinde çalışması, hem sosyal hayatını hem de iş hayatını son derece kötü etkilemektedir.

Bu sebeple özellikle işlem hacmi az olan güvenlik zafiyeti bulunan şubelerin kapatılması, kapatılması zarara yol açması düşünülen şubelere ise mutlaka güvenlik görevlisi tahsis edilmesi hem personelimizin can güvenliğini hem de kurumun güvenilir hale gelmesini sağlayacaktır.

15- RESMİ PLAKALI  PTT ARAÇLARI

Şirketimizde sayısı gün geçtikçe azalmasına rağmen özellikle dağıtım esnasında resmi plakalı bir çok araç kullanılmakta ve her zaman trafikte olduğu için kaza yapma olasılığı oldukça yüksektir. 22/11/2011 tarih ve 434 sayılı yönetim kurulu kararıyla Dâhili Sigorta Yönergesinin 11. Maddesinin 5. Fıkrası değiştirilerek “Hasar bedelinin %20 si sürücümüze rücu edilir.” şeklinde değiştirilmiştir. Eski Dâhili Sigorta Yönergesinin uygulanması ve tüm hasarın Dahili sigorta fonundan karşılanması.

YORUMLAR 1
  • Mardinli 7 yıl önce Şikayet Et
    Ptt çok sorun var acilen bu sorunların kalkması şart ... Promosyonlar hemen cozulsun
    Cevapla