BTK'dan 1 milyar dolarlık darbe!

BTK'nın yasa dışı kumar oynatan internet sitelerine yönelik başlattığı mücadeleyle 1 milyar dolar yurt dışına çıkamadı.

BTK'dan 1 milyar dolarlık darbe!
BTK'dan 1 milyar dolarlık darbe!
GİRİŞ 23.05.2016 11:36 GÜNCELLEME 23.05.2016 11:36

Her yıl Türkiye'den yaklaşık 1 milyar doların yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmasına sebep olan ve binlerce ailenin hayatını karartan yasadışı kumar tezgahına Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) el koydu. 

Kurum, "Kumar oynanması için yer ve imkan sağlama" suçunun internet ortamında işlenmesini önlemek amacıyla başlattığı etkin mücadele kapsamında vatandaş, Milli Piyango İdaresi, Spor Toto Teşkilatı ve emniyetten gelen ihbarlar doğrultusunda birçok internet sitesinin fişini çekti. Yasadışı kumar ve bahis oynatan internet sitelerine göz açtırmayan kurum, 5651 sayılı Yasa'da düzenlenen katalog suçlardan birisi olan "Kumar oynanması için yer ve imkan sağlama" suçunun internet ortamında işlenmesini önlemek amacıyla yoğun ve etkin bir mücadele yürütüyor.

Bu kapsamda BTK tarafından konuyla ilgili olarak mahkemelerden ve yetkili diğer kamu kurumlarından gelen erişim engelleme kararlarının ivedilikle uygulanması sağlanırken, kurum bünyesinde bulunan Bilgi ve İhbar Merkezi'ne vatandaşlardan ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından gelen tüm ihbarlar BTK tarafından büyük bir hassasiyetle hukuki ve teknik açıdan değerlendirilerek gerekli işlemler yapılıyor. Yürütülen etkin mücadele doğrultusunda 2008 yılından günümüze kadar yasadışı kumar oynatmaları nedeniyle kapatılan internet sitelerinin yüzde 90.3'ü de son iki yılda kapatıldı.

KAYNAK: TAKVİM