Sigorta teminat bedelleri iki katına çıktı

Şehirlerarası ve uluslararası taşımacılık yapan araçlar için düzenlenen sigorta teminat limitleri iki katına çıkarıldı.

Sigorta teminat bedelleri iki katına çıktı
Sigorta teminat bedelleri iki katına çıktı
GİRİŞ 23.05.2016 07:58 GÜNCELLEME 23.05.2016 07:58

Sigorta teminat tutarları karayolu taşımacılarının lehine çevrildi. Şehirlerarası ve uluslararası taşımacılıktaki risk oranının artışı teminat tutarlarına yansıdı. Şehirlerarası ve uluslararası taşımacılık yapan araçlar için düzenlenen sigortası poliçelerinin teminat limitleri iki katına çıkarıldı. Karar'da yer alan bilgilere göre; Teminat tutarı 20 bin TL olan bir kamyon kazası, yurtdışında gerçekleşirse artık 40 bin lira olacak. Böylece şehirlerarası ve uluslararası taşımacılık yapan araçlar için düzenlenen karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası poliçelerinin teminat limitleri, yönetmelikte belirtilen bedellerin iki katı şekilde uygulanacak. 

PRİM İADESİ YAPILACAK

Uygulama, Hazine Müsteşarlığının “Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası'nda Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği” Resmi Gazete'de yayımlandı. Vadesi devam eden zorunlu karayolu taşımacılık mali sorumluluk sigortası poliçeleri, aynı araç için düzenlenen karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası poliçelerinin vadelerinin dolması veya ilgili mevzuat uyarınca sonlandırılması halinde ayrıca bir işleme gerek olmaksızın kendiliğinden sona erecek. İlgiliye gün esasına göre prim iadesi yapılacak.

POLİÇE SÜRESİ ARTACAK

Zorunlu karayolu taşımacılık mali sorumluluk sigortası poliçelerinin aynı araç için düzenlenen karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası poliçesinden önce sonlandığı durumda, mevcut poliçenin teminatları kalan poliçe süresi bakımından herhangi bir zeyilname veya ilave prim ödemek gerekmeksizin yönetmeliğe uygun olarak artırılacak. Yönetmelik 26 Nisan 2016 tarihinden itibaren geçerli olacak.