Baraj değil darphane!

Atatürk Barajı'nın işletmeye alınmasından bu yana geçen 23 yılda ekonomiye katkısı 40 milyar TL'ye ulaştı.

Baraj değil darphane!
Baraj değil darphane!
GİRİŞ 05.05.2016 12:31 GÜNCELLEME 05.05.2016 14:43

Atatürk Barajı’nın işletmeye alındığı 1992’den bugüne kadar geçen 23 yıllık zaman diliminde 160 milyar kiloWatt.saati aşan bir enerji ürettiğini vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Atatürk Barajı yalnızca bulunduğu bölgenin değil, ülkemizin kalkınmasına da önemli faydalar sağladı. Yıllık ortalama 8,9 milyar kiloWatt.saat enerji üretim kapasitesine sahip olan Atatürk Barajı, ülke ekonomisine her yıl 2,2 milyar TL katkı sağlayabiliyor. Atatürk Barajı’nın işletmeye alınmasından bu yana geçen 23 yılda milli ekonomiye katkısı 40 milyar TL’yi aştı” diye konuştu.

“BÖLGE BEREKETLENDİ, REFAH SEVİYESİ ARTTI”

Atatürk Barajı yapılmadan önce bölgenin kurak ve ziraat görmemiş bir alan olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu, “Atatürk Barajı öncesi çevre yerleşimlerde yoksulluktan güç hayvanı bile edinemeyen köylüler, karasabanı insan gücüyle çekiyorlardı. Atatürk Barajı, ay yüzeyi gibi canlının yaşamasına müsaade etmeyen bir coğrafyayı bereketli topraklara dönüştürdü” dedi.

Atatürk Barajı ile zirai arazilerin suya kavuşmasıyla yöre halkının da refah düzeyinin arttığını belirten Eroğlu, “Bölgeye yatırımlarımız devam edecek ve sulanabilir ne kadar alan varsa buralara en modern sulama tesislerini inşa edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

KAYNAK: İHA