Şoföründen az maaş alan müdür iyileştirme bekliyor

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan şube müdürleri özlük haklarında iyileştirme bekliyor.

Şoföründen az maaş alan müdür iyileştirme bekliyor
Şoföründen az maaş alan müdür iyileştirme bekliyor
GİRİŞ 19.04.2016 17:52 GÜNCELLEME 19.04.2016 17:52
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan şube müdürleri, hükümet tarafından üzerinde çalışılan Kamu Personel Reformu ile özlük haklarındaki ücret mağduriyetinin giderilmesini istiyor.

657 Sayılı Kanuna göre kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan şube müdürleri gerek çalışırken gerekse emekli olduklarında bazı hak kayıpları yaşıyor. Şube müdürlerinin idari ve teknik sorumluluklarının yanında ek olarak gerçekleştirme görevlisi ve İşçi Sağlığı ve Güvenliği  (İSG) açısından İşveren Vekili ve İSG Kurul Başkanı görevlerinin verilmesi ile sorumlulukları daha da arttı.  Sorumluluklarının artmasına rağmen mevcut uygulamada yöneticiler arasında ücret aralıkları dengesizliği bulunuyor. Genel Müdür Muavini ile Daire Başkanı arasında maaş farkı 300 TL seviyelerinde iken Daire Başkanı ile Şube Müdürü(GİH)  arasında 1450 TL civarına kadar çıkıyor.

Daire Başkanı ile Şube Müdürü arasındaki bu orantısız fark Şube Müdürlerine de Daire Başkanlarına verilen Makam Tazminatının yarısı (710TL. yapar) verilmek suretiyle makul seviyeye çekilebilir. Diğer taraftan makam tazminatlarının yöneticilik yapan kişilere verilen bir hak olması gerektiği dikkate alındığında, bu tazminatın yöneticilik görevi olmayan kariyer uzmanları ile Müfettişlere verilmesine rağmen, kamu kurum ve kuruluşlarında yönetici olarak görev yapan Şube Müdürleri bu tazminattan mahrum bırakılıyor.

Emekli durumunda; Şube Müdürlerine bağlanan maaş miktarı çalışırken aldığı ücretin neredeyse yarısına düşmesi sebebiyle çok sayıda Şube Müdürü emekli olamamakta ve 65 yaşını beklemektedir. Bu ise üniversitelerden mezun birçok insanın işsiz kalmasına sebep olmakta.

Hükümetin Kamu Personel Reformu yapmak üzere bir çalışması olduğu biliniyor. Yapılacak düzenlemelerde çalışma barışını olumsuz etkileyen bu durumların dikkate alınması ve bu çalışma yapılıp Kanunlaşana kadar Şube Müdürlerine Makam ve Görev Tazminatı verilerek ücret dengesinin sağlanması bekleniyor. 

Emekli olmaları halinde ise;  30 Hizmet yılı baz alınarak;

Daire Başkanı                                           :  3.515 TL

Teknik kökenli Şube Müdürü                 :  2.590 TL

GİH Sınıfı Şube Müdürü                                             :  2.065 TL

Mühendis                                                                      :  2.590 TL

İlkokul Mezunu Sendikalı Kamu İşçisi                                  :  3.500 TL civarında emekli maaşı alıyor.

 

YORUMLAR 20
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Kamu Avukatlarının özlük ve maaş hakları iyileştirilmeli acil olarak. Bütün sorumluluğu taşıyan Mahkemelerde kurumları temsil eden aynı zamanda kurumlara danışmanlık görevini yerine getiren omuzlarında ağır yük taşıyan kamu avukatları göz ardı edilerek çözüm bulunamaz.Herkesin hak ettiğinin verilmesi dileğiyle.
    Cevapla
  • hüseyin 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir kamu işçisinde daha az emekli maaşı alan şube müdürlerinin yıllardan beri sesini kimse duymak istemiyor, bu zulmü reva gören yetkililerin Allah cezasını bu dünyada versin, başka bir şey demiyorum.
    Cevapla
  • Halit 8 yıl önce Şikayet Et
    Listeye memur emekli maaşını da ekleseniz. Çoğu memur daire başkanı ve müdürlerden çok çalışıyor.
    Cevapla
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Sadece Şube Müdürleri mi mağdur ? Müdürlerde aynı şekilde mağdur Ek göstergesi 3000 olan tüm Müdürler aynı kategoride Müdür yardımcıları ile Müdür arasında maaş yönünde hiç bir fark yok. Ama sorumluluk tamamen müdürlerde.
    Cevapla
  • asi 8 yıl önce Şikayet Et
    gereksiz bir kadro... bir sürü faydasız adamın işgal ettiği makamdır...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle