İran, Türk bankalarına yeşil ışık yaktı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Türk banklarının İran'da şube açabileceğini söyledi.

İran, Türk bankalarına yeşil ışık yaktı
İran, Türk bankalarına yeşil ışık yaktı
GİRİŞ 18.04.2016 09:12 GÜNCELLEME 18.04.2016 09:12

Türkiye-İran 3. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Oturumu'nun ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde açıklamalarda bulunan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, önemli konulardan birinin iki ülke arasındaki bankacılık sektörünün birbiriyle daha aktif şekilde işbirliği yapması olduğunu söyledi. Ruhani, bankaların kendi aralarındaki projeleri gerçekleştirmek için bazı irtibat kanalları belirlediğini kaydetti.

Ruhani konuyla ilgili şu bilgileri verdi: "Bankaların ilişkilerini daha geliştirmesi kararı aldık. Türk bankaları İran'da farklı şubeler açabilirler. Biz bu yönde de iki ülkenin ekonomik ilişkilerini daha da kolaylaştırmış oluruz. Aynı zamanda Tahran ve İstanbul borsası arasında işbirliğini daha da güçlendirmeliyiz. Bu sermaye piyasasında çok önemli bir adım ve önemli bir gelişme olabilir."

HEDEF EKONOMİYİ HER ALANDA GELİŞTİRMEK

Ruhani, sözlerine şöyle devam etti: "Ekonomiyi daha da canlandırmak için özellikle ulaştırma konusunda ister karayolları ister demiryolları ister havayolları ve gemicilik konuları olsun, gerekli adımları atacağız. İki ülke sektörünü yatırım yapması için teşvik edeceğiz, üçüncü ülkelere yatırım yapmak için engelleri ortadan kaldıracağız. Türkiye'nin enerji güvenliğini garanti altına alabiliriz. Biz tam olarak Türkiye'nin ihtiyaçlarını giderebiliriz."

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL