Taşeron çalışanların gözü 21 Mart'ta

Yüzbinlerce taşeron işçinin gözü 21 Mart’a kadar TBMM’ye sevk edilecek taşeron yardımcı iş listesi düzenlemesinde.

Taşeron çalışanların gözü 21 Mart'ta
Taşeron çalışanların gözü 21 Mart'ta
GİRİŞ 19.03.2016 15:58 GÜNCELLEME 19.03.2016 15:58
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Yüzbinlerce taşeron işçi gözünü 21 Mart’a çevirdi. Merakla beklenen taşeronda yardımcı iş listesi pazartesi günü Meclis Genel Kurulu'na geliyor. Söz konusu düzenleme ile taşeronda çalışan işçilerin bir bölümünün kadroya alınması bekleniyor.

TAŞERON İŞÇİLERE KADRO GELECEK Mİ?

Maliye Bakanı Naci Ağbal, hafta içi Bakanlar Kurulu’na brifing verdi. Hükümet, asıl işlerde çalışan taşeronların kadroya alınmasını hedefliyor. Yaklaşık 100-150 bine yakın taşeron işçinin bu düzenlemeden yararlanacağı tahmin ediliyor.

Hükümet, alt işverenlik çerçevesinde asıl işlerde çalışanların kamuda istihdamına yönelik olmak üzere geçiş koşulları, süre ve uygulamaya ilişkin usul ve esasları belirleyecek. Hangi taşeron işçilerin kadroya alınacağı ile ilgili bir liste hazırlandı. Temizlik, güvenlik ve yemek gibi yan işlerin dışındaki asli işleri yapan işçilerin kadroya alınması hedefleniyor.

Ancak hükümetin son dakika sürpriziyle asıl iş, yardımcı iş ayrımı yapmadan 600-650 bini bulan taşeron işçilerini kadroya alabileceği de konuşuluyor. Maliye bürokratlarının böyle bir tasarrufta bulunma ihtimalinin düşük olduğu kaydedilse de birçok yetkili, "Bu kişiler zaten kamuda çalışıyor" görüşünü ifade ediyor.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 15
  • osman 6 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba taşörenlere kadro istiyoruz selamlar olsun
    Cevapla
  • taşeron 8 yıl önce Şikayet Et
    taşerona kadro verilecekti ne oldu
    Cevapla
  • 21 mart geldi 8 yıl önce Şikayet Et
    21 marta kadro sözü verenler çarkmı etti sözünden döndümü
    Cevapla
  • tugba 8 yıl önce Şikayet Et
    Taseron isciler ile ilgili haberleri okuyorum oyle on dkdir ve sunu gordum ki biz millet olarak amma fesatmisiz .ben hakki yenen bir kardesime hakki verilse mutlu olurum Taşeron iscileri torpille girdi diyorlar ya asgari ücret alıp iki yilda bir tazminat alamasin diye isten çıktı gosterilip izin haklarını namayan
    Cevapla
  • Adalet 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu yasa diğer taşeron yasaları gibi eksik olmamalı diğer tüm yasalar malesef öldürüldü şirketler, tarafından sendika hakkını baltalandı sözleşme tehditiyle , şirketler müslüman gibi gözüküp kul hakkı yediler ses çıkaranları sindirdiler ama görünürde taşeron çözüldü . İşçi halen köle yeni yasada işçi dahada şirketin kölesi olacaksa onun iki dudağı arasına bırakılacaksa bu yasada çözüm olmaycaktır . Yüzde 49 veren halka bu reva görülmemeli unutulmasın halk ta hak ta verdiğini almasını bilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle