Hükümetten üretimi ve ihracatı artıracak hamle!

Başbakan Davutoğlu, ekonominin rekabet gücünü artırmak için, önümüzdeki dönemde`Üretim ve İhracatı Teşvik Paketi`ni açıklayacak.

Hükümetten üretimi ve ihracatı artıracak hamle!
Hükümetten üretimi ve ihracatı artıracak hamle!
GİRİŞ 10.03.2016 12:07 GÜNCELLEME 10.03.2016 12:07

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin ekonomik kalkınmasında en çok ihtiyaç duyduğu şeyin, yatırımcılar açısından bir cazibe merkezi olmak olduğunu belirterek, önümüzdeki dönemde 'Üretimi ve İhracatı Teşvik Paketi' açıklayacaklarını söyledi.

Davutoğlu dün akşam Uluslararası Yatırımcılar Derneği'nin (YASED) resepsiyonunda yaptığı konuşmada Türkiyedeki siyasi ve ekonomik istikrarın önemine dikkat çekerek, "Türkiyenin ekonomik kalkınmasında en çok ihtiyaç duyduğu şey, yatırımcılar açısından bir cazibe merkezi olmaktır.

Hükümetimizin en fazla önem verdiği konulardan biri budur. Türkiye ekonomisinin niteliksel dönüşümüne katkıda bulunan her yatırım, teşvik görecektir" dedi ve ekledi:

"Önümüzdeki dönemde bir başka paketi, 'üretimi ve ihracatı teşvik paketi' şeklinde açıklayacağız. Bir sonraki paket bu olacak.

Türkiyeye yönelik uluslararası doğrudan yatırımların artması için hükümet olarak ne gerekiyorsa yapacaklarını vurgulayan Davutoğlu, Türkiye'de dört yıllık süreçte siyasi istikrarın süreceğinin garantisini verdiklerini söyledi.

Davutoğlu, "Dört yıl için siyasi istikrarın garantisini veriyoruz. Popülizme ve kısa dönemli siyasi kazanca sapmadık. Sapmayacağız" diye konuştu.

Yabancı yatırımcıların Türkiye'deki yargıya güvenmeleri çağrısı da yapan Davutoğlu, yabancışirketlerin Türk çalışanlarının vize sorunu için de "Liderler kaderin ortak olduğunu hissettiler. Haziran'da inşallah vize muafiyeti sağlanacak" dedi.

Brüksel'de Pazartesi günü gerçekleşen Türkiye AB zirvesinde, mülteci krizinin yanında Türk vatandaşlarının vize sorunu da ele alınmış, Türkiye Türk vatandaşlarına vize muafiyetinin Haziran'da başlamasını teklif etmişti.

AB yetkilileri Türkiye'nin tekliflerini değerlendirip 17-18 Mart'taki zirvede sonuca bağlayacaklarını açıklamışlardı.

KAYNAK: UZMANPARA