Ette KDV indirimi dönemi

Bakan Çelik, kırmızı ette KDV indirimi sorusu üzerine “Bakanlar Kurulu’nda karar aşamasına geldik. Bu konu da içerisinde” dedi

Ette KDV indirimi dönemi
Ette KDV indirimi dönemi
GİRİŞ 09.03.2016 09:37 GÜNCELLEME 09.03.2016 09:39
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kırmızı ette KDV indirimine yönelik çalışmaları olup olmadığı yönündeki sorulara, “Bütün aldığımız ve alacağımız kararlar hayvan varlığını artırmaya yöneliktir. Bunun için ne gibi engeller varsa onları değerlendirdik. Yalnız etle ilgili değil, bakanlıkla ilgili kapsamlı bir sunumu yakın zamanda Bakanlar Kurulu’na yapacağız. Birçok konuda kararlar alma aşamasına geldik. Bu konu da içerisinde” diye konuştu.

‘ZAMANINDA ADIM ATACAĞIZ’

Bakan Çelik, dün BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü Vladimir Rakhmanin’i kabul etti. Çelik, Bakanlar Kurulu’na ette KDV indirimini sunup sunmayacaklarının sorulması üzerine ise “Tabii, spesifik olarak o işin bir boyutu ama birçok konu var” diye konuştu. Çelik, Et ve Süt Kurumu (ESK) Sincan Kombina Müdürlüğü’nü de ziyaret etti. ESK Genel Müdür Yardımcısı Osman Uzun da piyasayı yakından takip ettiklerini ve gereken adımları zamanında atacaklarını söyledi.

YORUMLAR 9
  • Mustafa K. 8 yıl önce Şikayet Et
    et balık kurumu mağazalarını çoğaltın sayın bakanım. kıyma et balıkta 18-25 tl aynı kıyma mağazada kasapta 30-45 tl .. her ile her büyük ilçeye et balık mağazası istiyoruz.
    Cevapla
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Sakın kdv indirimi yapma ey devlet. Aç gözlü bir kısım esnaf zamları bindirir yine!!!
    Cevapla
  • mıstık 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım aslında seni Memurlar ile hükümet arasındaki zam pazarlığı sırasındaki davranışların sebebiyle sevmiyordum ama bu et konusunda sana şunu söylemek istiyorum. Siz hükümet olarak et de kdv yi kaldırsan bile piyasayı tam olarak kontrol edemediğinizden dolayı satıcılar aynı paradan satmaya devam edeceklerdir yani fiyatlara zerre kadar bile olsa indirim hususunda yansıma olmayacaktır. Velevki olsa bile 3-5 gün içersinde fiyatlar yeniden aynı seviyeye çıkacaktır. Daha önce gıda fiyatlarında bu durumu yaşadık biz tüketiciler olarak.
    Cevapla
  • talha 8 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakan ette kdv %1 zaten indirim yapsa ne yapmasa ne ithal etten gayrısı yalan türkiyede et fiyatını 8-10 firma belirliyor o nedenle acil ithal et veya canlı kasaplık hayvan
    Cevapla
  • antepli 8 yıl önce Şikayet Et
    palavra...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle