Rusya'dan şok Türkiye hamlesi

Rusya, Türkiye’den ithal ettiği 20 tondan fazla Çin lahanasını ülkeye sokmadı.

Rusya'dan şok Türkiye hamlesi
Rusya'dan şok Türkiye hamlesi
GİRİŞ 01.03.2016 01:18 GÜNCELLEME 01.03.2016 01:18
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Rusya Federal Bitki Koruma ve Karantina Servisi (Rosselhoznadzor), Türkiye'den ithal edilen 20 tondan fazla Çin lahanası’nda Batı Çiçek Tripsi (Frankliniella occidentalis) bulunduğu gerekçesiyle ülkeye sokmadı.
 
Krasnodar bölgesi Adıge Cumhuriyeti'nde Gelincik deniz limanında karantinaya alınan ürünlerin Türkiye’ye geri gönderileceği belirtiliyor.
 
Rosselhoznadzor tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'den gemiyle Gelincik limanına gelen lahanalarda Rusya Federasyonu’nda yasak kabul edilen Batı Çiçek Tripsi'ne rastlanıldığı ve ülkeye girişinin engellendiği belirtildi.
 
Rosselhoznadzor, 2016 yılından itibaren yedinci kez Türkiye’den gelen Çin lahanası girişini engelledi. Ülkeye girişi engellenen lahanaların miktarı 142 tondan fazla. 

YORUMLAR 13
  • Cekix 8 yıl önce Şikayet Et
    Tüh lahanalara yazık oldu bize burada yapılan haksızlıklara kimsenin sesi cıkmıyor herşey 2 katı fatura ve fiyat hani mandalina Ucuz olacaktı yalan yalan
    Cevapla
  • Iyı ettı 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkıyede lahanamı yokda cın lahanası yolluyom
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    o lahanaları bize gönderirler biz yeriz rusların canı bizimkinden kıymetli gdo lu prinçleride biz yemiştik
    Cevapla
  • ashuwak 8 yıl önce Şikayet Et
    Rusyaya gonderilen bozulma ihtimali olan urunler suriyeden gelen siginmacilarq ve turk halkina dagitilsin ve Rusyaya bu tur urunler gonderilmesin. Limanlarda curutuyor sonrada bir bahane bulup almiyorlar zaten
    Cevapla
  • Amedi21 8 yıl önce Şikayet Et
    Acinizdan olun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle