Trakya'nın yıldızı Tekirdağ oldu

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Şahin, Tekirdağ'ın ihracatla bölge illeri arasında ilk sırada yer aldığını bildirdi.

Trakya'nın yıldızı Tekirdağ oldu
Trakya'nın yıldızı Tekirdağ oldu
GİRİŞ 26.02.2016 10:33 GÜNCELLEME 26.02.2016 10:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yayımlanan ihracat rakamlarına göre, Tekirdağ'ın, bu yılın ocak ayında 54,4 milyon dolarlık ihracatla bölge illeri arasında ilk sırada yer aldığını bildirdi. 

1.1 milyon dolar arttı

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, TİM'in açıkladığı rakamlara göre, Tekirdağ'ın ocak ayında 54,4 milyon dolarlık ihracat yaptığını belirtti.

Tekirdağ'ın bu rakamla bölge illeri arasında en yüksek ihracat yapan il olduğunu kaydeden Şahin, Tekirdağ'dan yapılan ihracatın bir önceki yılın aynı ayına göre de yaklaşık 1,1 milyon dolar arttığını belirtti. 

Şahin, şu bilgileri verdi: 

"Edirne'nin ihracat yaptığı ülkeleri, Filipinler'in ardından Bulgaristan, Tayland, Makedonya ve İspanya takip etti. Kırklareli'nin bu yılın ağustos ayı itibarıyla en çok ihracat yaptığı ülke ise Kırgızistan oldu. Kırgızistan'ı Ukrayna, Azerbaycan-Nahçıvan, Nijerya ve Çin Halk Cumhuriyeti izledi. Tekirdağ'ın en çok ihracat yaptığı ülke Almanya oldu. Tekirdağ'ın en çok ihracat yaptığı ülkelerin profiline bakıldığında bu ülkelerin gelişmiş ülkeler olduğu dikkati çekti." 

Mahmut Şahin, öte yandan ocak ayı içerisinde Tekirdağ'da 54, Kırklareli'de 17, Edirne'de 16 şirket kurulurken, Tekirdağ'da 19, Kırklareli'de 4, Edirne'de ise 7 şirketin kapandığını söyledi.

YORUMLAR 1
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Tekirdağ ın harcı değil çorlu ve Çerkezköy çalışıyor Tekirdağ yemekle meşgul
    Cevapla