İşini kurana 50 bin lira destek

Hükümet, sağladığı desteklerle gençleri iş sahibi yapıyor. Girişimci gençlere para muslukları sonuna kadar açık.

İşini kurana 50 bin lira destek
İşini kurana 50 bin lira destek
GİRİŞ 24.02.2016 08:29 GÜNCELLEME 24.02.2016 11:20
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

1 Kasım seçimleri öncesi müjdesi verilen ve 17 Aralık itibariyle başlayan uygulama ile, projesi olan gençlere 50 bin lira karşılıksız para, 100 bin lira da faizsiz kredi imkanı sunuluyor. Girişimci gençler, KOSGEB aracılığıyla uygulanan programa davet ediliyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın verdiği bilgiye göre; kendi işini kurmak isteyen gençlere 50 bin lira hibe ve istemesi halinde de 100 bin lira faizsiz kredi veriliyor. 50 bin liralık hibenin 2 bin lirası 'işletme kuruluş desteği', 18 bin lirası 'kuruluş dönemi makine, teçhizat, ofis donanım ve yazılım desteği', 30 bin lirası da 'işletme giderleri desteği'nden oluşuyor.

VERGİ DESTEĞİ VAR

Hükümet, girişimci gençlere vergi desteği de sağlıyor. Takvim'in haberine göre, ilk defa iş kuran gençlerin, 3 vergilendirme dönemi boyunca kazançlarının 75 bin liralık kısmına gelir vergisi muafiyeti getirildi. 29 yaşını doldurmamış tam mükellefler vergiden müstesna olacak.

YORUMLAR 6
  • Ş.Abacı 8 yıl önce Şikayet Et
    Hikaye. Bugüne kadar Ankara'da KOSGEB tarafından hazırlanan eğitim olmadığı için kimse teşvikten yararlanamıyor
    Cevapla
  • kenan 8 yıl önce Şikayet Et
    peki ya 40 yaşına gelmiş iş kurmak isteyen insanlar bu ülkenin insanı değilmi?
    Cevapla
  • fatma 8 yıl önce Şikayet Et
    bu oygulama daha önce de vardı. ben kosgeb girişimcilik kursu sertifikası aldım ancak kosgeb ödemeyi işi kurduktan sonra yapıyor. çok mantıksız işi kurduktan sonra desteğin ne anlamı var?
    Cevapla
  • angaralı 8 yıl önce Şikayet Et
    hiç yalan söylemeyin eskişehirde gittik kurs için 2 bin tl istediler dükkanı kendi imkanlarınla kuruyorsun kazanmaya başladıktan sonra taksitle veriyorlar parayı eger 3 yıl içinde batırırsan tek seferde o parayı alıyorlar b
    Cevapla
  • UĞUR 8 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bu çok iyi bir şey ancak parayı şirketi açıp evrakları tamamlayıp hemen hesabınamı yatırıyorlar. Yani bir tutarsızlık var araştırdım devletimiz o parayı 3 yılda da hemen de ödeye bilrmiş yani şartlar tam oluşmadan kosgebe güvenmek ahmaklık olur e zaten iş yapacak olanda ilk önce kendi parasına sonra devletinden gelecek paraya şüpeli alacak olarak baksın yoksa insanlar batar mahvolur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle