Minibüsçüler zam yerine ayakta yolcu istiyor

Araçlarını ağzına kadar doldurdukları için sık sık tepki çeken minibüsçüler, zam değil daha fazla yolcu istiyor.

Minibüsçüler zam yerine ayakta yolcu istiyor
Minibüsçüler zam yerine ayakta yolcu istiyor
GİRİŞ 01.02.2016 14:15 GÜNCELLEME 01.02.2016 14:15
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İstanbul'da İETT, Otobüs A.Ş ve özel halk otobüsleri ile raylı ve deniz ulaşım sistemlerine zam geldi. İstanbulkart ile yapılan kontörlü yolculuklarda öğrenci 1,10'dan 1,15 TL'ye, indirimli 1,50'den 1,65'TL'ye yükseltildi. Aktarmalı biniş ücretleri de tam 1,45 TL'den 1,65 TL'ye, öğrenci 0,45 TL'den 0,50 TL'ye çıkarıldı.

Minibüs ve taksi ücretlerinde henüz bir zam yok. Bilindiği üzere minibüsçüler, yolun ortasında yolcu indirip bindirdiği için sürücüler, aracı ağzına kadar doldurdukları için de yolcular tarafından tepki çekiyor.

Minibüsçüler ise, 'Zam değil, sınırlı da olsa ayakta yolcu taşımak istiyoruz' diyor. Taksiciler de açılış ücretlerinin artırılmasını istiyor.

Ntv

YORUMLAR 5
  • hgr 8 yıl önce Şikayet Et
    bir minübüs ayda 20 bin kazaniyor tek kuruş vergi yok.ama vatandaşa her tyrlu vergi giydirmek caiz.
    Cevapla
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    araclarda emniyet kemeri takmadan trafiğe cıkmak yasak para cezası uygulanıyor ama ayakta yolculuk serbest???
    Cevapla
  • 007 8 yıl önce Şikayet Et
    birseyler düzeliyor diyoruz ama hicbirsey düzeldigi yok. nasıl bir zihniyet var bu şöförlerde anlamıs degilim. zaten trafik kurallarına uymuyorsunuz kazalar genelde sizin yüzünüzden oluyor birde utanmadan sıkılmadan ayakta yolcu tasımak istiyorsunuz. reziller siz önce trafige uygun sekilde şöförlügünü yapın sonrasına bakılır.
    Cevapla
  • kerim genc 8 yıl önce Şikayet Et
    Oldu beyim baska istekleri varmıymıs ozellıkle taksıler hıc zam ıstemesın musterı begenerek para kazanılmaz ben mecbur kaldım taksıye bınıym dedım cocugum hasta hastaneden cıkmısız esımle beraber neymıs efendım orda cok trafık varmıs gırersem cıkamazmıs 3 taksıde aynı cevabı verdı hıc kusura bakmasınlar ısınızı adam gıbı yapın sonra zam ısteyın. Heleki mınıbusculer zaten tıka basa dolduruyosun mınıbusu ne ayakta yolcusundan bahsedıyosun.
    Cevapla
  • serdar123tr 8 yıl önce Şikayet Et
    mahmutbey yolu üzerine baksınlar bütün münübüsler tıka basa dolu
    Cevapla