Elektrik zammına tepki

Tüketici Federasyonu Genel Başkanı ve TÜKODER Eskişehir Şube Başkanı, elektrik faturalarıyla ilgili açıklama yaptı.

Elektrik zammına tepki
Elektrik zammına tepki
GİRİŞ 31.01.2016 18:19 GÜNCELLEME 31.01.2016 18:19
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Elektrik faturalarına yansıyan zamla ilgili Tüketici Federasyonu Genel Başkanı Hasan Atak ve Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Eskişehir Şube Başkanı Sülahi Özalp, ortak basın açıklaması yaptı. 

'Vatandaşı elektrik çarptı'

Tüketici Federasyonu Genel Başkanı Hasan Atak ve TÜKODER Eskişehir Şube Başkanı Sülahi Özalp, “Bu gizli zamlarla vatandaşı elektrik çarpmıştır” dedi. Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK)'nun elektrik fiyatlarını 1 Ocak 2016 tarihi itibari ile yüzde 6,8 arttırdığına dikkat çekilen değerlendirmede, “Ancak gelen faturalarda 6,8 olduğu söylenen zam, yüzde 40-60 oranında yansımıştır” denildi.

'Gerçek zam açıklansın'

Elektrik faturalarında karartma yapılarak gizli zam yapıldığını iddia eden Atak, şu ifadelere yer verdi: 

“Faturalara yansıyan yüksek orandaki zamların asıl nedeni, fatura yoluyla tahsis edilen 6 kalemin dağıtım bedeli ve perakende enerji bedeli adı altında torba haline getirilmesi ve bu miktarların net olarak tespit edilemeyecek şekilde arttırılmış olmasıdır. Bunun yanı sıra geçmişte faturalar yolu ile kayıp kaçak bedeli, iletim bedeli, sayaç okuma bedeli gibi bedellerin de dağıtım bedeli adı altında tek bir torbaya konulduğu ve böylece vatandaşın cebinden ya da fazladan tahmini olarak yaklaşık en az 1,8 milyar TL çıkmasına neden olduğu görülmektedir. Tüketici dernekleri olarak Enerji Bakanlığı'na seslenmek istiyoruz. Elektrik faturalarına yansıyan gerçek zam açıklansın. Ve gizli zam kaldırılarak zam oranı denildiği gibi 6,8’e çekilsin.”

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    gecen sene 15 tl ödediğim fatura bu sene 46 tl ???enerji bakanım nedir bu?
    Cevapla
  • ....... 8 yıl önce Şikayet Et
    Küçükken karanlıktan korkardım. Elektrik faturalarını görünce ışıktan korkmaya başladım..
    Cevapla
  • ayyıldız 8 yıl önce Şikayet Et
    40 tl ödediğim fatura 60 küsür gelmeye başladı.Hala zam yok diyorlar milleti aptal mı sanıyorlar yazık gerçekten.
    Cevapla