Bölgesel kalkınmaya 68 milyarlık destek

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Kırsaldaki 10 milyon kişiye 9.6 milyarlık destek ayırdık" dedi.

Bölgesel kalkınmaya 68 milyarlık destek
Bölgesel kalkınmaya 68 milyarlık destek
GİRİŞ 25.01.2016 11:05 GÜNCELLEME 25.01.2016 15:27
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Hükümet, refahı Türkiye'nin dört bir yanına dengeli yayacak, bölgesel gelişmişlik farklarını azaltacak ulusal-bölgesel stratejik yol haritasını hazırladı. Küçük işletmelerin desteklenmesi, kırsal kesimin kalkınması, kentsel yaşam kalitesinin artırılması, sosyal imkânlara ulaşamayanlar, gecekondu bölgelerinde yaşayanlara fırsat yaratılması amacıyla destek programlarına 4 yılda 68 milyar lira kaynak aktarılacak. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi'nin ayrıntılarını anlattı.

"Türkiye fırsat penceresi yakaladı, atılım için her şey var. Türkiye reform dönemi yaşıyor" diyen Yılmaz, bölgesel kalkınma ve gündeme ilişkin şu mesajları verdi: 

REFORM DÖNEMİ

Türkiye'de istikrar pekişti, reformlara ağırlık verilecek. Üretim paketi Bakanlar Kurulu'nda görüşülecek. Yeni hedefler için stratejik yol haritalarını hazırlandı. Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi hazırlandı, Bölgesel Gelişme Yüksek Kurulu oluşturuldu. Kalkınma ajansları, bölge kalkınma idareleri ile bölgesel kalkınma politikalarını yaşama geçiriyoruz. Ajansların bölgelerinde iş-yatırım ortamının geliştirilmesi, yatırım imkânlarının tanıtımına ağırlık vermesi sağlanacak. Bölgesel kalkınma projelerine yönelik finansman araçları çeşitlendirilecek. 

4 YILIK PLAN HAZIR

 4.7 MİLYARLIK YATIRIM: Kalkınma ajanslarına kuruluşundan bugüne kadar 2.2 milyar lirası merkezi bütçe, 1 milyar lirası yerel pay olmak üzere 3.2 milyar kaynak aktarıldı. Bu yıl da 496.3 milyon lira aktarılacak. 

 4 YILDA 68 MİLYARLIK DESTEK: 

İdareler yatırımlar için 2014-2018 eylem planları hazırladı. Bu planların uygulanması için 68 milyar lira aktarılacak. 

İL SINIRLARI AYNEN KALACAK

HAKKÂRİ, ŞIRNAK: (Şırnak il merkezinin Cizre, Hakkari'nin Yüksekova'ya taşınması konusunda) İller değişmeyecek, il sınırları değişmeyecek ama ilin merkez ilçesi taşınmış olacak diyelim.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 50
  • Gonyalı 8 yıl önce Şikayet Et
    Devlet Keşke tüm Türk kulüplerinin 3,5 milyar TL'lik borcunu da ödese. Dönüşümlü olarak devletimiz ve ülkemizde yükselir.
    Cevapla
  • cındo 8 yıl önce Şikayet Et
    Suça ortak olan, ve suça karışanlar yararlanmasın , daha önce de terör mağdurları adı altında para verdiler , o paranın yarısı pkk nın cebine girdi, çünkü o yardımı alanlar pkklıydı o parayla pkkyı besledi
    Cevapla
  • M özden devamı 8 yıl önce Şikayet Et
    Hadi köyleri anlarım, kasabalarda zorda kaldı diyelim, ilçeyi şehri nasıl tehdit ederlermiş. beni niye tehdit etmiyorlar. Oranın insanının işine geliyor HDP ye oy vermek. Çünkü bak bana para vermezseniz HDP ye oy veririm diyor. Hepsi evladını dağa satıyor bir kaç dolar için. Şehidimin hakkı var o paralarda. Eğer ki vatanına milletine sadık insanlara vermezseniz HARAM ZIKKIM OLSUN HEPSİNE..
    Cevapla
  • Mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Ohhh ne güzel düzen, ABD'yi 10 yıl geriden takip ediyoruz sadece.
    Cevapla
  • MERRTT 8 yıl önce Şikayet Et
    İşte bu kafada ki insanlar yüzünden Türkiye ilerlemekte güçlük çekiyor yoksa Erdoğan gibi bir lider varken Türkiye uçmalı idi..
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    abd den 29 yıl haraç alan tek devletiz yine devran döner
    Cevapla
  • barış 8 yıl önce Şikayet Et
    il merkezleri taşınması bile çok büyük bir külfettir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle