Enerjide 10 milyar dolarlık müthiş hedef!

Enerji Bakanı Berat Albayrak, enerjiyi verimli kullanarak yılda 10 milyar dolar tasarruf sağlanabileceğini söyledi.

Enerjide 10 milyar dolarlık müthiş hedef!
Enerjide 10 milyar dolarlık müthiş hedef!
GİRİŞ 15.01.2016 11:54 GÜNCELLEME 15.01.2016 12:06
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Enerji Bakanı Berat Albayrak, AK Parti hükümetleri döneminde yenilenebilir noktasında çok önemli yatırımlar yapıldığını, kurulu güç ile yerli ve yenilenebilir kaynaklardaki altyapı kapasitesinin ciddi anlamda arttığını anlattı.

Albayrak, kurulu güç noktasında da 32 bin megavatlardan bugün itibarıyla 73 bin megavatlara ulaştıran yatırımlar yapıldığını belirterek,”Bu yeterli değil. Sanayi, ekonomi ve nüfus anlamında bu büyümenin devam etmesi için yatırımlar da sürecek. Türkiye ve dünya enerji konusunda çok ciddi bir resimle karşı karşıya. Enerji açısından dışa bağımlılığımız yüzde 75'lerde. Kendi kaynaklarımızla bu talebin yaklaşık 4'te birini karşılayabiliyoruz. Gelişen büyüyen bir ülkeyiz ve enerji ihtiyacımız da aynı şekilde artıyor”şeklinde konuştu.

10 MİLYAR DOLARLIK TASARRUF

Önümüzdeki 10 yıllık dönemde enerji talebinin yıllık yüzde 5 artacağını öngördüklerine işaret eden Bakan Albayrak, bu süreçte yerli kaynaklardan en üst düzeyde yararlanılması gerektiğini vurguladı. Albayrak verimlilik çalışmalarının 10 milyar dolarlık tasarruf sağlayabileceğini vurguladı. Albayrak, “Enerji verimliliği üzerine yaptığımız çalışmalar enerji harcamalarımızdan en az yüzde 20 oranında tasarruf edebileceğimiz ortaya koyuyor. 50 milyar doları bulan ithalatımız olduğu gerçeğini düşündüğümüzde rakamın büyüklüğünü farketmiş oluruz” diye konuştu.

YORUMLAR 12
  • Mizah 8 yıl önce Şikayet Et
    Parlatmaya yönelik boş bir haber. Parlatın damadı.
    Cevapla
  • Ramazan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bilmediğimiz bir şey söyleseydin de, zamandan tasarruf etseydik bari...
    Cevapla
  • düz adam 8 yıl önce Şikayet Et
    Damat öyle diyorsa doğrudur.
    Cevapla
  • Vtndş 8 yıl önce Şikayet Et
    Desenize bu. Kışın kesintiler olacak...
    Cevapla
  • selahattin 8 yıl önce Şikayet Et
    Laf ola beri gele.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle