Bakan açıkladı! Hızlı trene zam yapılmayacak

Bakanı Binali Yıldırım, Ankara-İstanbul ve Konya-İstanbul hızlı tren hatlarında seyahat ücretlerine zam yapılmayacağını açıkladı.

Bakan açıkladı! Hızlı trene zam yapılmayacak
Bakan açıkladı! Hızlı trene zam yapılmayacak
GİRİŞ 06.01.2016 11:50 GÜNCELLEME 06.01.2016 12:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım: "Ankara-İstanbul ve Konya-İstanbul hızlı tren hatlarında seyahat ücretlerine zam yapılmayacak.

Türkiye'nin birliği, beraberliği ve kardeşliğinin korunması adına 2016'nın geçen yıldan daha iyi bir yıl olmasını dileyen Yıldırım, "2015, seçimlerle geçen bir yıl oldu. Ancak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı açısından pek çok alanda ilerleme kaydedildi" dedi.

- "Havayolu trafiği yüzde 10'un üzerinde arttı"

Havayolunda taşınan yolcu sayısının, geçen yıl, bir önceki yıla göre yüzde 10'un üzerinde artarak 181 milyon olarak gerçekleştiğini açıklayan Yıldırım, yeni hatların devreye girmesiyle demiryollarında da özellikle yolcu taşımacılığı alanında artışın devam ettiğini ifade etti.

Demiryollarında 2003'ten bu yana mevcut hatları yenileme kapsamında çalışma yürütüldüğünü anımsatan Yıldırım, "Yüzde 80'in üzerinde,11 bin kilometrelik yol ağının yenilendiğini görüyoruz. Bu hatlar 50-60 yıldır yenilenemeyen, çalışması emniyet ve performans açısından sakıncalı hatlardı. Bu nedenle yük taşımacılığında artış olmadı. Ancak 13 yılın tamamına bakarsak, 13 milyon ton taşıma ile devralmıştık, 26 milyon tona çıktık. Diğer alanlara göre mütevazı de olsa iki kat artış oldu" diye konuştu.

Mevcut hatlarda sinyal ve elektrifikasyon alanında yenilemeler yapıldığını bildiren Yıldırım, 2003'te yüzde 18 olarak belirlenen elektrikli hatların toplam uzunluk içindeki payının 2015'te yüzde 36'ya çıktığını, 2018'de ise yüzde 65'e ulaşacağını kaydetti.

Yıldırım, sinyalli hatların oranının 2003'te yüzde 23 seviyesinde olduğunu belirterek, son 13 yılda yüzde 82 artış ile bu oranın yüzde 37'ye yükseldiğini ifade etti.

Hızlı tren projelerinin devam ettiğine işaret eden Yıldırım, "2015 itibarıyla bin 213 kilometre hızlı tren hattını tamamladık, hizmete aldık. Devam eden ve yeni alacağımız projelerle hızlı tren hattımızı 2018'de 3 bin 200 kilometreye çıkarmış olacağız" diye konuştu.

- "Marmaray ile köprülerden geçen araç sayısı azaldı"

Bakan Yıldırım, İstanbul trafiğinin her geçen gün artmasına karşın 2015'te köprülerden geçen araç sayısının azaldığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Türkiye'de motorlu araç sayısı 8 milyondan 20 milyona dayandı ama köprülerden geçen araç sayısı 150 milyondan 141 milyona düştü. Marmaray 29 Ekim 2013'te açıldı ve bugüne kadar 114 milyon yolcu taşıdı. İstanbul nüfusunun neredeyse 8 katı. İşte köprülerdeki azalmanın izahı bu. Yeterli altyapıyı hazır hale getirirseniz, insanlar kendi araçları yerine toplu taşımayı tercih ediyor ve büyük şehirlerdeki trafik sorunu bu şekilde azalmış oluyor."

Yıldırım, Kızılay-Çayyolu ve Sincan-Batıkent metro hatları devreye sokulmasına rağmen Ankara'da da trafik sorununun devam ettiğini belirterek, en geç bu yıl sonunda açılacak Keçiören metro hattının trafiği rahatlatacağını vurguladı.

YORUMLAR 1
  • Furkan 8 yıl önce Şikayet Et
    Zam yapildi ankara Eskisehir 30lira oldu..gecmis olsun
    Cevapla