1,300 liralık asgari ücret için son toplantı

Yeni yılda geçerli olacak asgari ücret için taraflar bu hafta son kez masaya oturuyor...

1,300 liralık asgari ücret için son toplantı
1,300 liralık asgari ücret için son toplantı
GİRİŞ 21.12.2015 07:19 GÜNCELLEME 21.12.2015 08:30
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Asgari geçim indirimi oranının vergiyi sıfırlayacak düzeyde yükseltilmesi, gelir vergisinin düşürülmesi, işsizlik fonu kesintilerinin bir süre ertelenmesi seçenekleri ön plana çıktı.

Asgari geçim indiriminin yükseltilmesi hem işveren hem de çalışan için büyük avantaj sağlayacak. Yüzde 85'lik indirim oranı, asgari ücretin tamamen vergiden muaf tutulacağı anlamına geliyor. Bugünkü asgari ücret üzerinden 90 lira olan destek tüm çalışanlar için yaklaşık 153 liraya çıkacak.

Gelir vergisinde indirime gidilmesi durumunda asgari ücret yine bin 300 lira olacak ancak tüm çalışanların maaşı artacak. Geçen hafta yapılan asgari ücret toplantısında, TÜİK'in hesaplamasına göre net asgari ücretin ağır işlerde bin 599 lira, orta ağır işlerde bin 427 lira, hafif işlerde bin 326 lira olması önerildi.

PRİM İNDİRİMİ ZOR

Sabah'a konuşan TİSK Heyeti Başkanı Metin Demir, bazı maliyetleri devletle paylaşmayı talep ederken, hükümetin prim indirimine sıcak bakmadığını ifade etti. Demir, şunları söyledi: "Asgari ücretin vergiden arındırılması, Asgari Geçim İndirimi ile oynanması, işsizlik fonunun bir süre alınmaması seçenekleri masada." Türk-İş Temsilcisi Nazmi Irgat da, "Hükümet hangi kalemlerde indirim yapacak henüz belli değil. Ancak vergi indirimine sıcak bakılıyor" diye konuştu.

YORUMLAR 18
  • Nuh 8 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet sôzünütutsun asgeri ücreti sözünü 1300 tl yi versinler
    Cevapla
  • Vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Ha gayret
    Cevapla
  • Branş 8 yıl önce Şikayet Et
    Sercan arkadaş iş dünyasından bir haber değilim merak etme, benim anlatmak isteğim şu, hakkınızı sonuna kadar arayın, ama maaş ölçünüz öğretmen maaşı olmasın, yani öğretmen maaşını şu anda 1.000 TL yapsalar diyecek misin oh ne güzel oldu maaşlarımız eşitlendi. hem yine diyorum. benim maaşımın 2.500 olması. senin maaşını düşürmüyor. sanki asgari ücretliden kesilen para öğretmene gidiyor. bide şunu söyleyim yattığım yerden para almıyorum. yeri geliyor biz bile ölüm tehlikesi yaşıyoruz. hemde yetiştirdiğimiz öğrencilerden, demek ki hiç haber okumuyorsun.
    Cevapla
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücretde her yıl işcilerle anlaşmaya çalışılırdı bu sene Ak partinin yüksek asgari ücret vaadi ile Patronlarla anlaşılmaya çalışılıyor.:).
    Cevapla
  • mami 8 yıl önce Şikayet Et
    tabii canım herşeyi mehmet şimşek e borçluyuz. o olmasa olmazdı bunlar. asgari ücrete zam işverene eziyettir diyenleride unutmadık
    Cevapla
  • mrs taşeron 8 yıl önce Şikayet Et
    sevgili hükümet yetkilileri sayın Başbakan unutmayınız ki 7 haziranda %43 oyun üzerine 1 kasımda %49 oy aldı iseniz bunlar taşeronun sayesindedir. ama taşeron için hala bir şey yapmış değilsiniz. zannımca aylar sonra referandum yapmayı düşünüyorsunuz. taşerona kadro vaadi yerine gelmeden oy vermek yok artık Bir ak parti Sevdalısı olarak. artık yeter sıra taşeronun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle