Bakan Işık: Onlar her zaman kaybetti

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 'Türkiye'ye güvensizlik duyanlar her zaman kaybetti' dedi.

Bakan Işık: Onlar her zaman kaybetti
Bakan Işık: Onlar her zaman kaybetti
GİRİŞ 19.12.2015 04:42 GÜNCELLEME 19.12.2015 04:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kocaeli, Gebze AK Parti İlçe Başkanlığının 73. Danışma Meclis Toplantısı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla gerçekleşti. Toplantıya, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın yanı sıra, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, milletvekilleri ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantıda konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ''1 Kasım seçimleri öyle bir zamanda yapıldı ki seçimden sonra gelişen olaylar, 1 Kasım seçimlerinin ne kadar hayati olduğunu aslında bizlere ve hatta tüm Türkiye’ye gösterdi. Sayın Başbakanımız, kabine listesini Cumhurbaşkanımıza sunmaya gitmeden sınırlarımız defalarca ihlal eden Rus uçağının düşürüldüğü haberi geldi. Düşünün ki bir hükümetin kurulma gününde bölgenin en önemli krizlerinden birini yaşıyoruz. Napolyon diyor ki eğer dünya bir tek devletten ibaret olsaydı hiç kuşkusuz merkezi İstanbul olurdu. Bunun anlamı şu dünyanın tam merkezinde Türkiye var. Aynı zamanda bu bütün problemlerinde tam merkezinde olmak anlamına geliyor. Şuanda yapılan bir çalışmaya göre dünyada ki bütün problemlerin yarısı Türkiye’nin etrafında, bu bölgede. Dolayısıyla böyle bir bölgede tüm problemlerle baş edebilmek için ilk şart çok güçlü ve istikrara sahip bir ülke ve hükümet. 64. Hükümeti kurduğumuz andan itibaren, bir taraftan Rusya kriziyle, bir taraftan bölgemizde ki diğer gelişmelerle, diğer taraftan Çin ekonomisinin yavaşlamasından kaynaklanan problemlerle ve bir başka yönden de FED’in faiz artırımı beklentisinin ekonomimizde oluşturabileceği risklerle yoğun bir mücadele ediyoruz'' dedi

''82 MODEL BİR ARABA İLE 2023 TÜRKİYE’SİNİ KURAMAYIZ''

Türkiye’yi ileri demokrasi standartlarına yükseltmek en önemli önceliğimiz şeklinde konuşan Bakan Fikri Işık, ''Şuanda özellikle yapısal reformları hayata geçirmek için çalışıyoruz. Bugün Türkiye’de askeri vesayet yok, bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin demokrasisinde yargı vesayeti yok, bürokratik vesayet yok ve en önemlisi de paralel vesayet ortadan kalktı. Artık Türkiye demokrasisini sokak eylemleri ile vesayet altına almak yok. Türkiye’yi ileri demokrasi standartlarına yükseltmek en önemli önceliğimiz. Bunun için hukuk ve adalet reformu için düğmeye bastık. İnşallah önümüzde ki süreçte Türkiye ciddi bir hukuk ve adalet reformu yapacak. Ama motoru da değiştirsek, şanzımanı da değiştirsek bu araba 82 model bir araba. 82 model bir araba ile 2023 Türkiye’sini kuramayız'' şeklinde konuştu.

''TÜRKİYE'YE GÜVENSİZLİK DUYANLAR HER ZAMAN KAYBETTİ''

Gündemimizin birinci maddesi ekonomi diyen Bakan Işık, ''Ekonomi şuanda 64. AK Parti hükümetinin en önemli önceliğidir. Şuanda gündemimizin birinci maddesi ekonomi. Türkiye'ye güvensizlik duyanlar her zaman kaybetti. Üçüncü çeyrek rakamlarında Türkiye'nin ekonomisinin ve temellerinin ne kadar sağlam olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Şimdi inşallah inanıyoruz dördüncü çeyrek büyümemiz de iyi gelecek'' ifadelerini kullandı.

''2016'NIN SONUNDA GEBZE'DE 30 40 TANE ARAÇ ÜRETECEĞİZ''

Gebze ve Kocaeli'yi bilim ve teknolojinin Başkenti yapacağız diyen Fikri Işık, ''Bu yapısal reform programımız gençlerin çok daha iyi bir Türkiye’de yaşamasını sağlayacak. Gebze’yi ve Kocaeli’yi sadece sanayinin başkenti olmaktan çıkaracağız ve bilim ve teknolojinin başkenti yapacağız. 2016’nın sonunda Gebze’de 30 40 tane araç üreteceğiz, filo üreteceğiz ve bütün Türkiye’nin her türlü arazi ve ilklim şartlarında test edeceğiz. 22 Aralık’ta bir prototipimiz daha hazır oluyor ama 2018 yılında piyasaya çıkaracağımız aracı hep beraber göreceğiz'' dedi.

''GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ VAKFINI KURACAĞIZ''

GTÜ’nün dünya çapında bir üniversite olması için çalışmalaryapıyoruz diyen Işık, ''Bugün Gebze Teknik Üniversitesi emin adımlarla yoluna devam ediyor. Geçen hafta sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Türkiye Bilimler Akademisinin Bilim ödülleri verildi. Gebze Teknik Üniversitesi’nde 3 tane değerli hocamız genç bilim insanı ödülüne layık görüldü. Dünya çapında tanınan, bilinen ve eğitim kalitesiyle ünlü bir üniversite olması için gerekli adımları atıyoruz. Ocak ayının başında Gebze Teknik Üniversitesi vakfını da Gebzeli sanayicilerimizle, işadamlarımızla ciddi bir çalışma ile hayata geçireceğiz. Bu vakıf sayesinde Türkiye'nin en başarılı öğrencilerini Gebze Teknik Üniversitesini tercih etmesi için çalışmalar yapacağız'' ifadelerini kullandı.

''MUHALEFETİN TEK DERDİ TÜRKİYE ALEYHİNDE KONUŞMAK''

Muhalefetin tek derdi Türkiye aleyhinde konuşmak diyen Bakan Işık, ''Hiç muhalefetten, AR-GE, İnavasyon, Türkiye'ye şunu yapmalıyız bunu yapmalıyız diye duydunuz mu? Onların tek bildiği şey, Türkiye düşmanları ile el ele verip Türkiye'yi kötülemek. Biri gider Rusya’da saçmalar, biri gider Suriye’de saçmalar, diğeri gider başka yerde saçmalar. Tek dertleri Türkiye aleyhinde konuşmak'' şeklinde konuştu. 

YORUMLAR 1
  • evren 8 yıl önce Şikayet Et
    kardeşin ne iş yapıyor?
    Cevapla