Dev ihalede flaş gelişme: İmzalar atılmadı!

Milli Piyango ihalesinde ikincin yatırımcının sözleşmeyi imzalamadığını belirten Ağbal, ihalenin en yakın zamanda yenileneceğini söyledi.

Dev ihalede flaş gelişme: İmzalar atılmadı!
Dev ihalede flaş gelişme: İmzalar atılmadı!
GİRİŞ 11.12.2015 10:31 GÜNCELLEME 11.12.2015 11:00
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Piyango ihalesinde ikinci yatırımcının sözleşmeyi bugün imzalamadığını, 10 milyon dolarlık teminatın Hazine'ye kaydedildiğini belirterek ihalenin yenileneceğini bildirdi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2016 yılı geçici bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, gazetecilerin Milli Piyango ihalesindeki son duruma ilişkin sorularını yanıtladı.

NACİ AĞBAL: BUGÜN İMZALANMADI!

Bakan Ağbal, "Milli Piyango ihalesinde ikinci  yatırımcı sözleşmeyi bugün imzalayamadığı için, verdiği 10 milyon dolarlık teminat Hazine'ye gelir kaydedildi" ifadesini kullandı.

Milli Piyango'yu özelleştirme iradelerinin devam ettiğini vurgulayan Ağbal, "En kısa sürede hazırlıklarımızı yapıp Milli Piyango ile ilgili işlemleri de tekrar yapacağız" şeklinde konuştu.

"Firmaların, ihalenin dolar bazında değil de lira bazında olması yönündeki talebinin karşılanıp Karşılanmayacağı" sorusu üzerine Ağbal, "Yeni bir ihale süreci başlıyor. Bu ihale sürecinde, bir önceki ihalede firmaların talepleri var, Danıştay'ın imtiyaz hususunda vermiş olduğu karar var. Tüm bu hususları gözönünde bulundurarak, elde edeceğimiz geliri en maksimum seviyeye çıkaracak yeni bir ihale dokümanı oluşturup, yeniden ihaleye çıkacağız" yanıtını verdi.

Öte yandan Milli Piyango İdaresine ait şans oyunlarının özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek ikinci teklifi veren ERG-Ahlatcı Ortak Girişim Grubu, ihalede kendilerine verilen sürenin 10 Aralık'ta dolmasından kaynaklı sonuca ilişkin yazılı açıklama yaptı.

MİLLİ PİYANGO İHALESİ ORTADA KALDI

Açıklamada, Milli Piyango I·daresi Genel Mu¨du¨rlu¨gˆu¨ Kurulus¸ ve Go¨revleri Hakkında Kanun Hu¨kmu¨nde Kararnamenin ilgili maddesi geregˆince, Tu¨rk Ticaret Kanunu hu¨ku¨mlerine go¨re kurulmus¸ veya kurulacak anonim s¸irkete 10 yıl su¨reyle s¸ans oyunlarının imtiyaz tanınarak lisans verilmek suretiyle o¨zelles¸tirilmesine Bakanlar Kurulu, O¨zelles¸tirme Yu¨ksek Kurulu, O¨zelles¸tirme I·daresi Bas¸kanlıgˆı ve Milli Piyango I·daresi Genel Mu¨du¨rlu¨gˆu¨ tarafından belirlenen usul ve esaslar c¸erc¸evesinde karar verildiği hatırlatıldı.

İlk kez 2009'da s¸ans oyunlarının imtiyaz tanınarak lisans verilmek suretiyle o¨zelles¸tirilmesi amacıyla ihale yapıldığı, ihaleye katılan katılımcılar tarafından 1 milyar 622 milyon dolar olan ac¸ık artırma bedelinin u¨zerine c¸ıkılmamasının ardından iptal edildiği anımsatılan açıklamada, ihalenin iptalinden sonra geçen yıl tekrar ihale ac¸ıldığı ve ihaleye katılmak için ERG-Ahlatcı Ortak Giris¸im Grubu'nun olus¸turulduğu bildirildi.

YORUMLAR 3
  • kara 8 yıl önce Şikayet Et
    kapatın gitsin...haram...haram...
    Cevapla
  • Uşaklı 8 yıl önce Şikayet Et
    Keşke bu gavur adeti tamamen kaldırılsa, Ak parti bu kumarı neden kaldırmıyor acaba?
    Cevapla
  • Musa 8 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah temelli ortada kalır..Amin..Kumar büyük günahtır..
    Cevapla