Kurtulmuş: Akkuyu'dan kolay vazgeçemezler

Akkuyu Nükleer Santralinin durumu ile ilgili Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'dan açıklama geldi...

Kurtulmuş: Akkuyu'dan kolay vazgeçemezler
Kurtulmuş: Akkuyu'dan kolay vazgeçemezler
GİRİŞ 09.12.2015 10:48 GÜNCELLEME 09.12.2015 10:48
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: "(Akkuyu Nükleer Santralinin durumu) Akkuyu Nükleer Santraliyle ilgili konuşma için erken olduğu kanaatindeyim. Rusların da Akkuyu'dan kolay kolay vazgeçeceklerini zannetmiyorum. Nasıl ticarette çaresiz, tek kapıya muhtaç değilsek, Türkiye'nin nükleer santraller konusunda da tek bir ülkeye, tek bir ülkenin teknolojisine mahkum olmadığını açıkça ifade etmemiz lazım. Türkiye'nin bu taleplerini karşılamaya hazır da dünyada çok sayıda ülke, çok sayıda şirket olduğunu biliyoruz. Ben Akkuyu için konuşmanın erken olduğu kanaatindeyim."

YORUMLAR 9
  • selim 8 yıl önce Şikayet Et
    hemen yeni bi santral ihalesi yapilsin. onlar ister yapsin ister yapmasin. turkiye hala elektirik uretiminin yarisini dogal gazla yapiyor. bu alandada ruslara bagimliligimiz azalir.
    Cevapla
  • Atilla 8 yıl önce Şikayet Et
    Onlar vazgeçmez zaten biz vazgeçmeliyiz.Ülkemize bomba atmayı konuşan umarım nüklüer bombaya gerek kalmaz denilen bir ülkeye nüklüer santral yaptırmak ne kadar zekice olur.Hala neyin ısrarındasınız ki verin japonyaya kafamız rahat olsun bize en iyi ortak japonlar olur onurlu millet ve sözüne sadıklar.
    Cevapla
  • sunay dogan 8 yıl önce Şikayet Et
    Cenabı ALLAH kimseyi savaşa sokmasın ama Rusların ne yaptığını inan ben anlamış değilim şimdi diyelimki bizim Türk Savaş uçağımız rusya topraklarında dolaşsa rusya bizim Türk savaş uçağına çicekmi verecekti bunu merak ediyorum
    Cevapla
  • burak 8 yıl önce Şikayet Et
    amerikada bir sürü nükleer santral yapan özel şirket var 100 nükleer santral var amerikada
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    bu vakitten sonra santırali Rus'lara yaptırmak ülkemiz için büyük bir hüsrandır sana ait olmayan sistem ellerinde büyük kozdur bizimkiler ise hala vaz geçemezler diyor siz vaz geçin Japon lara veya bizimde binasında değil yazılımında çalışabileceğimiz bir ülke lazım santıral için
    Cevapla
  • Okan Can E. 8 yıl önce Şikayet Et
    dostum birkere anlaşma yapmışın onlar fes ederse ayrı bizimkilerde işlatahla fes etmelerini bekliyor zaten :)
    Cevapla
  • barış ekiz 8 yıl önce Şikayet Et
    erkek olun kardeşim biran önce yapmaya başlayında bitsin bu iş..santral istiyoruz acilen nükleer füzeye ihtiyacımız var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle