Rus gazına alternatif Kürt gazı geliyor

Türkiye’nin Rus gazına ihtiyacını azaltacak haber Kuzey Irak’tan geldi. IKBY'nin doğalgaz sevkıyatına hazırlandığı bildirildi.

Rus gazına alternatif Kürt gazı geliyor
Rus gazına alternatif Kürt gazı geliyor
GİRİŞ 27.11.2015 09:18 GÜNCELLEME 27.11.2015 09:28
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Rusya ile artan gerginlikte herkesin merakla ettiği Rus gazının kesilip kesilmeyeceği. Enerji uzmanları, uluslararası anlaşmalar kapsamında böyle birşeyin olamayacağını belirtirken, Türkiye’nin Rus gazına ihtiyacını azaltacak haber Kuzey Irak’tan geldi. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın doğalgaz sevkıyatına hazırlandığı bildirildi.

IKBY Parlamentosu Enerji Komisyonu Üyesi Beyar Doski “Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Kürdistan doğalgazını bu yakınlarda dünya piyasalarına sevketmeye hazırlanıyor.

Kürdistan bu adımla dünya enerji haritasındaki yerini alacaktır” dedi. Kürt bölgesinin doğalgaz rezervi açısından zengin olduğunu belirten Doski “Petrolün yanında doğalgaz geliri de ekonomik sıkıntıları giderecektir. Bölgemiz doğalgaz rezervi açısından çok zengindir” ifadesini kullandı.

ALTYAPI MEVCUT

IKBY’nin doğalgaz ihraç etmeye başlamasıyla dünyadaki sayılı tedarikçilerden biri olacağını kaydeden Doski, bunun kendileri için çok önemli bir adım olduğunu dile getirdi. Doğal Kaynaklar Bakanı Aşti Hawrami, geçen hafta, İstanbul’da düzenlenen Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi’nde, doğalgazın Türkiye’ye nasıl ithal edileceğiyle ilgili endişesinin olmadığını, Türkiye’de gerekli altyapının mevcut olduğunu söylemişti.

Genel Enerji Başkanı Tony Hayward da bölgede 5 trilyon metreküp daha doğalgaz keşfi yapılabileceğini belirterek “Bu miktar önümüzdeki 50 yılda Türkiye’nin tüm doğalgaz talebini karşılamak için yeterli oluyor. Böylelikle, Türkiye hem kendi gaz kaynaklarının Rusya ve İran bağımlılığından kurtulmasını sağlayacak, hem de daha düşük rakamlarla bu gazı alabilecek” değerlendirmesinde bulunmuştu.

YORUMLAR 88
  • metin 8 yıl önce Şikayet Et
    bari yorum yazmayın da cahil olduğunuz ortaya çıkmasın. bu nasıl bir kafadır? herkesten gaz alalım ama kürt gazı olmaz mantığı köhnemiş bir faşizmin eseridir.
    Cevapla
  • kürt gazı 8 yıl önce Şikayet Et
    En büyük sorununuz nedir biliyor musunuz yorumculuk heveslileri. CEHALET. Barzani ile pkk yı karıştırıyor üstelik bunu sağlam bilgi olarak görüp yorum yapıyorsunuz. ne cahil adamlarsınız. Kürt gazı elinize geçmiş de istemiyorsunuz. Rusların kullandıkları silahların parası sizin cebinizden çıkan fatura paraları değil mi. Ama doğru ya siz çok sağlam akıllısınız. şimdi bir cevap üretirsiniz kendinize. Bu ırkçılığı islama maletmeyin, bunu siz orta asyadan getirdiniz geride bırakın artık.
    Cevapla
  • zaza 8 yıl önce Şikayet Et
    kürtleri zengin etmeyin gün gelir silah olarak sana geri gelir. türkiye bir iş yaparken 100 yılı ilerisini düşünün
    Cevapla
  • zaza mı 8 yıl önce Şikayet Et
    gerçekten zaza isen ve böyle kürt düşmanlığı yapıyosan vay halimize. rus, iranlı, amerikalı zengin olsun ama kürt olmasın öyle mi. Allah seni affetsin. ne kaliteli bir müslümansın
    Cevapla
  • baba 8 yıl önce Şikayet Et
    kürt gazımı oldu yani, tüh size
    Cevapla
  • Türk 8 yıl önce Şikayet Et
    eğer bir gaz alınacaksa Azerbaycandan alalım yoksa o paralar yarın pkkya silah olarak döner.
    Cevapla
  • Selman 8 yıl önce Şikayet Et
    Aliyev neden çıkıp "kardeşlerim sıkıntı etmeyin biz size yardım ederiz demedi. Bırakın bu işleri ölüye rahmet gerek nerden gelirse gelsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle