GAP'ta yeni heyecan! Yüzde 100 doluluk yaşanıyor

GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, 1 Kasım seçimleri sonrası GAP’ta yeniden bir canlanma görüldüğünü açıkladı.

GAP'ta yeni heyecan! Yüzde 100 doluluk yaşanıyor
GAP'ta yeni heyecan! Yüzde 100 doluluk yaşanıyor
GİRİŞ 18.11.2015 11:48 GÜNCELLEME 18.11.2015 11:48
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin en büyük sulama ve kalkınma projesi olan ve en az 50 yıllık bir geçmişe uzanan Güneydoğu Anadolu Projesi'nde ( GAP), son dönemde yeni bir hareketlilik daha başladığı açıklandı.

ENERJİ YATIRIMI DURMUŞTU
 
Bilgi veren GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, son dönemde devletin güvenlikle ilgili kararlı tutumu sonucunda halkın içinde bir güven oluştuğunu aktardı. Karahocagil, "Buna karşın 7 Haziran'dan sonra büyük bir holding bölgedeki enerji yatırımlarını durdurmuştu. Ancak 1 Kasım’dan sonra tekrar başlattı" dedi.
 
SANAYİCİ İÇİN YER ARIYORUZ

 
Çözüm sürecinin yeniden başlamasıyla duran yatırımların hızlandığını, terör yüzünden açılamayan işletmelerin hizmete girdiğini kaydeden Karahocagil, organize sanayi bölgelerinde (OSB) de doluluğun yüzde 100'e ulaştığını ifade etti.  Karahocagil, bu  kapsamda ayrıca yeni OSB'ler ve ilave etaplar kurulması için hazırlıkların sürdürüldüğü anlattı.
 
İHRACATTAKİ PAYI %6
 
GAP İdaresi Başkanı Karahocagil, 2002'de 690 milyon dolar olan bölge ihracatının 2014’te 9,3 milyar dolara ulaştığını söyledi. Karahocagil, "Toplam ihracattaki payımız da yüzde 2'den yüzde 6’ya çıktı” dedi. 

7 bin kişiye iş imkanı

GAP kapsamındaki Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ile 2013 yılı sonuna kadar 424,3 milyon lira destek verildi. Programa alınan 621 projenin 590 adedi tamamlandı ve 7 bin 73 kişi istihdam edildi.
 
 

KAYNAK: BUGÜN
YORUMLAR 3
  • halkın ta kendisi 8 yıl önce Şikayet Et
    maddi manevi sosyal büyük kazanç
    Cevapla
  • ismail 8 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar yatırım başka yere yapılsa yıllık 3 değil 20 milyar doalrlık ihracat olurdu 50 milyardolar harca yılık 3 milyar dolar ihracat yap hiç mantıklı değil.
    Cevapla
  • bu kadarda olmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    yalancinin önde gideni , kim 50 milyar harcamis ? senin gibilerine anasi bile yaranamaz. yürü lan.
    Cevapla