Türkiye'yi uçuracak 4 yıllık plan

Emekli, öğrenci ve çalışanlara yönelik eylem planı hazırlayan AK Parti, 3 ile 6 aylık ve 1 ile 4 yıllık süreç için somut adımlar atacak.

Türkiye'yi uçuracak 4 yıllık plan
Türkiye'yi uçuracak 4 yıllık plan
GİRİŞ 16.11.2015 11:25 GÜNCELLEME 16.11.2015 11:26
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

AK Parti, 64. hükümetin kurulmasıyla birlikte düğmeye basacak. Vaatlerin hayata geçirilmesi için eylem planı hazırlanıyor.

Yasal düzenlemelerin de yer alacağı eylem planında 3 aylık, 6 aylık ve 1 ve 4 yıllık süreçte hangi vaatlerin hayata geçirileceği somut olarak anlatılacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yemin töreninden önce milletvekilleri ile ardından il ve belediye başkanlarıyla bir araya gelecek. Parti kurmayları ve ilgili bakanların bizzat rol aldığı çalışmalarda, 64'üncü hükümetin ilk 1 ay, 3 ay, 6 ay, 1 ve 4 yılda yapacakları gün gün takvimlendirildi.

2016 BÜTÇESİ PLANLANACAK

Planlamaya göre ilk ayın en kritik işi 2016 bütçesi olacak. Aralık ayında Meclis'ten geçirilmesi planlanan bütçe, vaatlerin mali karşılıklarını da içerecek şekilde düzenleniyor.

BAKAN GRUPLARI KURULUYOR

Bakanlıklar üzerinde görev dağılımlarında yeni düzenleme yapılıyor. Güvenlik, ekonomi ve reformlar alanında kurulacak bakan grupları, kendi alanlarıyla ilgili adımları hızlı bir şekilde atacak. Bu çerçevede reform görev gücü de hemen iş başı yapacak. Yeni Anayasa için de düğmeye basılacak. AK Parti'nin önceliği yeni anayasayı muhalefet partileriyle birlikte çıkarmak olacak. Davutoğlu bu kapsamda önümüzdeki günlerde liderleri ziyaret edecek. Yeni Anayasa ile yeni yönetim yapısı ve Başkanlık önerisi de gündemde olacak.

EMEKLİYE BİN 200, ÖĞRENCİYE 400 LİRA

3 aylık plan hazırlandı 64'üncü hükümet, ilk 3 aylık dönemde şu adımları atmayı planlıyor: - Emeklilere TOKİ aracılığıyla 240 taksitte aylık 250 TL bedelle konut sahibi olma imkânı tanınacak.

- Emeklilere yıllık ilave 1200 TL verilecek.

- Öğrencilerin 330 liralık bursu 400 liraya çıkarılacak.

- İlk kez iş bulan her gencin maaşı 1 yıl boyunca devlet tarafından karşılanacak.

- Kadın girişimcilerin 100 bin TL'ye kadar ve 5 yıl vadeli kullanacakları krediler için yüzde 85 kefalet imkânı sağlanacak.

- Doğum nedeniyle ücretsiz izinde geçen süreler memuriyet kıdeminde değerlendirilecek.

YORUMLAR 13
  • banklı 8 yıl önce Şikayet Et
    parelelcilerin başını çektiği EDS cezalarında dikkat , sırf hükümet aleyhine durum çıkarmak için EDS cezaları geliyor , hemde çaktırmadan yüksek meblağlarla
    Cevapla
  • dadaş 8 yıl önce Şikayet Et
    trafik sigortası soygununa bir çare bulun 4000 liralık arabaya 1500 liralık sigorta çıkarıyorlar yazık günah garibanların araba binme hakkı yomudur yani bu nasıl iş sahipsizmi bu memleket at oynatıyor sigortacılar
    Cevapla
  • Abdurrahman 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Başbakanımız Fahir Kuran Kursu öğreticileri için ne gibi bir iyilik düşünüyor acaba bunu da açıklarlarmı
    Cevapla
  • pasaport 8 yıl önce Şikayet Et
    pasaport soygununa son verin. söz verdiğiniz gibi.
    Cevapla
  • Salih Dagli 8 yıl önce Şikayet Et
    Her hafta böyle ''Türkiye'yi uçuracak...'' diye başlayan bir haber okuyoruz. Bunların bir tanesi bile doğru olsaydı, şimdi çoktan uçmuş olurduk. Bu, sözüm ona, haberleri yazanlar, neden böyle uçuyor acaba?
    Cevapla
  • mutlu 8 yıl önce Şikayet Et
    salih Dagli herhalde cok canin sikiliyor sen ve senin gibi düsünenler bir türlü olanlari görmek istemiyorlar aslinda böyle düsünenler hic bir seyden faydalanmamalari gerekiyor ama yapacak bir sey yok gereksiz laflar iste,
    Cevapla
  • Cemal 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye uçmasaydı, herkes senin gibi 16 mbit hızla internete girip şükürsüzlüğü ifade eden yorumları yazamazdı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle