Asgari ücretin bir kısmını devlet karşılayabilir

Zeybekci yaptığı açıklamada asgari ücret artışının maliyetleri artırdığını, bir kısmının hazine tarafından karşılanabileceğini belirtti.

Asgari ücretin bir kısmını devlet karşılayabilir
Asgari ücretin bir kısmını devlet karşılayabilir
GİRİŞ 12.11.2015 13:38 GÜNCELLEME 12.11.2015 13:43
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yaptığı açıklamada asgari ücret artışının maliyetleri artırdığını, bir kısmının hazine tarafından karşılanabileceğini belirtti.

Asgari ücret artışının etkisini azaltacak bir çalışma yaptıklarını ve yakında açıklayacaklarını belirten Zeybekci, Merkez Bankası'nda değişiklik yapılması yönünde bir çalışmanın şu an için olmadığını aktardı.

YORUMLAR 55
  • horoz 8 yıl önce Şikayet Et
    genelde memur memurla evleniyor eve çift maaş giriyor yani en kötü 4500 tl işçi şuan 11ootl alıyor hadi eşide çalışıyor diyelim 2200tl işçinin çoçugu olunca eşi çalışamıyor 1100 tl ile nasıl ev kirası elektrik su dogalgaz telefon faturaları ödenir ,şu yapılamaz mı memur 1800ile 2000 arası alsa işçi 1400 ile 1650 tl arası alsa işveren 1250 tl digerini devlet memura verecegi farkdan verse
    Cevapla
  • horoz 8 yıl önce Şikayet Et
    esnaflıkda yaptım işçilikte şimdi işçiyim ev kiram 600tl bir çoçugum var eşim çalışmıyor asgari ücret alıyorum hadi kalan 500tl ile geçinin bakalım
    Cevapla
  • Bilal61 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar yanlış düşünüyorsunuz ben kendimi bildim bileli esnafık yapan bi kardesinizim.Biz eleman alacağımız zaman karşıdaki arkadaşımızın fikrini alarak ve orta yolunu bularak bi rakam cikartiyoruz ben AKP ye oy veren biriyim ve bu uygulamayı bizim durumumuzu gözardı ederek vermiş bulunmaktalar.Birileri hak yedi diye her esnafı karalayamazsiniz.Benide elemanım çaldı hepsi kötüdür diyebilirmiyim Yanlış bu
    Cevapla
  • sançes 8 yıl önce Şikayet Et
    bu memlekettede patronlar amma aç arkadaş.gözleri ya işçinin aldığı maaşda yada devletin milletin hazinesinde...
    Cevapla
  • nettt 8 yıl önce Şikayet Et
    sançes buyur gel işyerimi hemen devredeyim bir tane işçi çalıştır bakalım bu ülkeyi ayakta tutan tek şey esnaflar
    Cevapla
  • medo 8 yıl önce Şikayet Et
    genelleme olarak konuşmayın bende tekstil sektöründe Tekstilci işveren kardeşiyim 70 çalışanımız var. ve 8 saat olarak 4 vardiya halinde çalışılmakta bahsedilen rakamı 1 yıldır resmide gösterilmek üzere 1350 tl olarak vermekteyiz. şu günlerde tekstilde ki sıkıntılarımizi biz biliyoruz dışarıdan göründüğü gibi değil piyasalarda dolaşan 1 yıl vadeli çekleri sizler bilmezsiniz. İhracat yapılan komşu ülkeler ile aramızin bozuk olmasından dolayı yaşanan ihracat sıkıntıları iç piyasa sıkıntılarını bilin de öyle yorum yapın yok az kazansinlar yok patronlara acimayin He bu arada akp ye oy vermiş bir aile olaraktan konuşuyorum.
    Cevapla
  • HZM 8 yıl önce Şikayet Et
    yorumcu medo arkadaş haklı yerlerin var fakat işlerin iyi zamanında işverenden zam istediğimizde kazanamadığını söyleyip zam vermedi ama kızına karısına değeri milyonu bulacak şekilde son model arabalar alırken işler niye bozuk değil???ne zaman zam istense işler bozuk arabalar villalar alınırken nedense işler bozuk olmuyor...
    Cevapla
  • tirebolu 8 yıl önce Şikayet Et
    resmen bana tercüman olmuşsun. Zara A grubu atölyeyiz ve 68 kişide bizde var. Yılbaşından sonra ya iç piyasaya döneriz yada işçi çıkartıp temizlik ve hazırlık atölyelerine iş vericez. Önemli bir teşvik gelmezse 300 kişinin altındaki atölyeler 1 yıl içinde kapanır.
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş buradaki mesele sizin gibi kendi çarkını zor döndüren patronlara değil, TÜSİAD da yer alan milyon Dolarlık arabalara binen patronlara. Yoksa ayakkabı, tekstil vb. işlerde uzun vadeli dönüyor işler. Bu arada bir de tavsiye, bu kadar sıkıntıya değmiyor ve aylık 5-10 binin altında kazanan bir işveren sen o zaman kapat dükkanı işçi olarak çalış. Hayır işverenler öyle bir tablo çiziyor ki vallahi duyan da asgari ücretin altında geçimini sağlıyor zanneder. Madem işçi olmak bu kadar Avantajlı sizde işçi olun, niçin hala sıkıntı içinde patron olmaya devam ediyorsunuz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle