Seçim bitti, İstanbulluları heyecan sardı

Tek başına iktidara gelen AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer alan İstanbul için çok önemli projelerin hayata geçirilmesi bekleniyor.

Seçim bitti, İstanbulluları heyecan sardı
Seçim bitti, İstanbulluları heyecan sardı
GİRİŞ 03.11.2015 05:37 GÜNCELLEME 03.11.2015 05:44
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İstanbul’da 1 Kasım Genel Seçimlerine ilişkin resmi olmayan sonuçlara göre; AK Parti 4 milyon 379 bin 58 oyla birinci oldu. AK Parti’yi sırasıyla 2 milyon 735 bin 969 oy alan CHP, 903 bin 542 oy alan HDP ve 772 bin 211 oy alan MHP takip etti.

AK Parti İstanbul’da çıkardığı 46 milletvekiliyle 2011’deki başarısını yakaladı. Bir önceki seçime göre HDP 4, MHP 2 sandalye kaybederken, CHP ise İstanbul’da 28 olan milletvekili sayısını korudu.

AK Parti’nin tek başına iktidara geldiği ve İstanbul’da oylarını artırdığı 1 Kasım seçimleri sonrası, partinin seçim beyannamesinde yer alan İstanbul ile ilgili vaatlerin gerçekleştirilmesi bekleniyor.

7 Haziran öncesi seçim beyannamesinde ve AK Partili siyasilerin söylemlerinde yer alan vaadlerde özellikle dev projeler öne çıkarıldı: Buna göre;

-Demokrasi ve Özgürlükler Adası Projesi ile Yassıada Mahkemeleri’nin kurulduğu Yassıada ve Sivriada, Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na dönüştürülecek.

-Adalara müzeler, kongre merkezi, konferans salonu, restoranlar ve konaklama tesisleri inşa edilecek.

-İstanbul’da vaat edilen diğer bir proje ise ulusal müze komplekslerinin kurulması ve depolarda kalan bütün değerli eserlerin sergilenmesi.

-Raylı sistem ağının geliştirileceği ve devam eden projelerin hızla tamamlanacağı da seçim öncesi vaatler arasında yer alıyor.

-Levent-Hisarüstü, Üsküdar-Ümraniye-Dudullu, Kartal-Kaynarca, Kabataş- Mecidiyeköy-Mahmutbey, Bakırköy-Kirazlı, Kaynarca- Sabiha Gökçen, Marmaray Raylı Sistem Projeleri’nin kısa sürede bitirilmesi bekleniyor.

-Deniz ulaşımını geliştirmek için verilen vaatler arasında, Marmara Denizi’nde Kuzey- Güney aksında en az 2 Ro-Ro terminalinin inşa edilmesi ve bu sayede körfez ve boğaz köprüleri üzerindeki trafik yükünün azaltılması da var.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 10
  • Aslan 8 yıl önce Şikayet Et
    Ayasofya yı ibadete açalım zulüm bitsin artık. Ayasofya ya özgürlük.
    Cevapla
  • Soner Özcan 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc., yar ve yardımcıları olsun. Yollarını takozlardan temizlesin, açık etsin. Amin.
    Cevapla
  • Gyan 8 yıl önce Şikayet Et
    Konya'ya metro sözü var. Onu da unutmayın bir zahmet. O kadar oy verdik.
    Cevapla
  • amca 8 yıl önce Şikayet Et
    hepsi olur aceleye gerek yok. önce anayasa ve başkanlık. yeter artık beklediğimiz.
    Cevapla
  • DEVAM İNŞALLAH 8 yıl önce Şikayet Et
    KANAL İSTANBUL bu başarının tacı KANAL İSTANBUL olmalıdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle