Avrupa'dan TOBB'a tarihi görev!

TOBB, EUROCHAMBRES'ın daimi başkan vekilliğine seçildi. Hisarcıklıoğlu, "AB üyesi olmayan bir ülkenin başarısı" dedi.

Avrupa'dan TOBB'a tarihi görev!
Avrupa'dan TOBB'a tarihi görev!
GİRİŞ 18.10.2015 06:55 GÜNCELLEME 18.10.2015 08:39
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği'nin (EUROCHAMBRES) daimi başkan vekilliğine seçildi.

TOBB'dan yapılan açıklamada, EUROCHAMBRES'ın Lüksemburg'daki genel kurulunda daha önce Almanya, Fransa, İtalya, İspanya ve Polonya'nın üstlendiği, büyük üyeler başkan yardımcılığı koltuğunun 2016 yılından itibaren Türkiye'ye verilmesinin oy birliğiyle kabul edildiği bildirildi. Kararın "devrim niteliğinde" ve AB üyesi olmayan bir ülkenin elde ettiği en büyük başarı olarak gösterildiği ifade edilen açıklamada, EUROCHAMBRES'ın halen 44 ülke 20 milyon işletmeyi temsil eden Avrupa'nın en büyük iş dünyası yapılanması konumunda bulunduğu belirtildi.

TÜRKiYE ADINA GURUR 

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bu konuma seçilmelerinin tarihi bir anlamı bulunduğunu ve Türkiye adına bu gururu yaşadıklarını ifade etti. Hisarcıklıoğlu, "Sonuçta, Türkiye olarak, EUROCHAMBRES'ta AB üyesi olmayan bir ülkenin elde ettiği en büyük başarıyı elde ettik" dedi.

YORUMLAR 15
  • FATİH MANAS 8 yıl önce Şikayet Et
    sizin siyasi oyunlarınızı yer bitiririz biz....
    Cevapla
  • fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    avrupalı 2 çay içeceğini bilmede 1 çay ikram etmez
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    isleri dustu ya ,artik agzimiza bol bol bal calarlar
    Cevapla
  • Mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah bu ödüllendirmenin ardından isteklerini peş peşe sıralamazlar..Öyle sanıyorum ki Suriyeli mülteciler konıusunu verip sıkıştıracaklardır,Türkiyenin kabul etmesi için! yaptıkları hep bu..Türkiyeye ne zaman güler yüzle davranmaya başlasalar bilin ki arkasında muhakka bir çıkarları,istekleri vardır,Çok gördük. Mesela en bariz örneği ORHAN PAMUK verdiler ödülü Türkiye aleyhine etmediği laf kalmadı..
    Cevapla
  • Levent 8 yıl önce Şikayet Et
    Artık Avrupası biliyor ağır sanayi hamlelerimizi kendi teknolojimizi kurmaya başladığımızı Dünya'nın 15 'büyük ekonomisi olduğumuzu iktisadi yönden en gelişen dünyayaya yön veren bir ülke olduğumuzu var ol AKP
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle