Zeybekçi: 2016 sonunda yüzde 5'i göreceğiz

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin 2016 sonunda büyümede tekrar yüzde 5 ve üzerindeki rakamlara dönüşünün görüleceğini söyledi.

Zeybekçi: 2016 sonunda yüzde 5'i göreceğiz
Zeybekçi: 2016 sonunda yüzde 5'i göreceğiz
GİRİŞ 14.10.2015 11:41 GÜNCELLEME 14.10.2015 11:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Orta Vadeli Program'daki (OVP) büyüme oranlarımız bana biraz mütevazi, fazla muhafazakar geliyor. Türkiye'nin 2016 sonunda büyümede tekrar yüzde 5 ve üzerindeki rakamlara dönüşünü göreceğiz inşallah" dedi.

Zeybekci, AA muhabirine gündeme ilişkin konularda değerlendirmelerde bulundu.

OVP'deki büyüme rakamları ve 1 Kasım seçimlerinin ekonomiye etkisine ilişkin soru üzerine Zeybekci, 1 Kasım seçimlerinin Türkiye'ye siyasi ve ekonomik istikrar getireceğini, ekonomiye etkisinin de üst düzeyde olacağını söyledi.

Türkiye'de bir yıldan beri ekonomide durgunluk yaşandığına, büyümede beklenilen düzeyde artışın söz konusu olmadığına dikkati çeken Zeybekci, 2015 yılı büyümesiyle ilgili yıl başındaki öngörülerinin 3'ün oldukça üzerinde olduğunu, çalışmaları da bu yönde yaptıklarını ifade etti.

Zeybekci, bu durumun büyümede yılın son çeyreğine de etki edebileceğine dikkati çekerek, bunun 2016'da daha üst düzeyde yaşanacağını düşündüğünü söyledi.

İhracatın büyümeye katkısına da büyük önem verdiklerini vurgulayan Zeybekci, "OVP'de ihracatın büyümeye katkısını 2016 ve 2017'de pozitif olarak görmüyoruz. Görürsek bu bizim için son derece önemli olacaktır ki ben göreceğimize inanıyorum. Bana bu sebepten ötürü OVP'deki büyüme oranlarımız biraz mütevazi, fazla muhafazakar geliyor. Türkiye'nin 2016 sonunda büyümede tekrar yüzde 5 ve üzerindeki rakamlara dönüşünü göreceğiz inşallah" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 2
  • inşş 8 yıl önce Şikayet Et
    inşallaha kaldıysa işimiz zor
    Cevapla
  • cahillik 8 yıl önce Şikayet Et
    sen işini inşALLAH a bırakmıyorsan her iki dünyada işin zor söyleyeyim
    Cevapla