Yüzyılın en uzun kayıp dönemini Babacan bitirdi

1 Kasım’da yapılacak seçim için aday gösterilen Ali Babacan, TL'yi de rahatlattı. Bu yüzyılın en uzun süreli kayıp dönemini sonlandırdı.

Yüzyılın en uzun kayıp dönemini Babacan bitirdi
Yüzyılın en uzun kayıp dönemini Babacan bitirdi
GİRİŞ 19.09.2015 09:52 GÜNCELLEME 19.09.2015 11:41
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Lira, Ali Babacan’ın 1 Kasım’da yapılacak seçim için aday olmasının ardından bu yüzyılın en uzun süreli kayıp dönemini sonlandırdı ve haftalık yükseliş kaydetti

Fed’in faiz oranlarını sabit tutması ile destek bulan lira, eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın Kasım’da yapılacak seçimler için aday olması ile birlikte bu yüzyılın en uzun süreli kayıp dönemini sonlandırdı ve haftalık yükseliş kaydetti.

Lira dolar karşısında, yüzde 1 güçlenerek İstanbul saat ile 17.48’de 2.9827 seviyesine geldi. Lira böylece geçtiğimiz 5 gündeki yükselişi yüzde 2.1’e taşıdı ve Mayıs ortasından bu yana en büyük artışı gösterdi. 10 yıl vadeli Türk tahvil faizi bu hafta 18 baz puan geriledi ve yüzde 10.53 oldu. Faiz Haziran’dan bu yana en sert düşüşü kaydetti.

YORUMLAR 20
  • iş çözümde 8 yıl önce Şikayet Et
    toplum olarak yaptığımız şey başkalarını eleştirmek. eleştirdiğin konuda çözüm denildiğinde herkes susuyor. Ali BABACAN'ın yerini dolduracak 3 ekonomist söyleyebilir misiniz?
    Cevapla
  • hasan Öztürk 8 yıl önce Şikayet Et
    Paralel ile ilgili hiç açıklama yaptığını duydunuz mu?
    Cevapla
  • Fatih Aydoğdu 8 yıl önce Şikayet Et
    Ali Beyin paralel yapi ile hiç bir alakasi yok. İşini yapan ve işi siyasetçi olmasina ragmen siyaset yapmaktan kaçan bir ekonomist.
    Cevapla
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    hepsi hikaye adam adam gibi adam Recep TaYYİB Erdoğan tek gerçek reis olmasa Dünya'nın en iyi ekonomisini getir boşama reisi ALLAHIM başımızdan eksik etme AMİNN
    Cevapla
  • Yavuz 8 yıl önce Şikayet Et
    Babacan kaç yıldır kabinede zaten şimdiyle ne alakası var. Fed faizi artırsaydı doları kim tutacaktı.
    Cevapla
  • diyarbakirli 8 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu adami seviyorum.Aday olmasi iyi oldu ulkemiz icin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle