Doların düşüşe geçeceği tarihi verdi

Ekonomi Bakanı Zeybekci, TL'deki değer kaybının geçici olduğunu ve Ekim'de dolarda düşüşün hissedilmeye başlanacağını söyledi.

Doların düşüşe geçeceği tarihi verdi
Doların düşüşe geçeceği tarihi verdi
GİRİŞ 11.09.2015 16:16 GÜNCELLEME 11.09.2015 16:19
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dolardaki yükselişle ilgili değerlendirmede bulundu.

NTV Ekonomi Müdürü Gökay Otyam'ın sorularını yanıtlayan Zeybekci şunları söyledi:

"Kurla ilgili yaratılan bir algı var. Ekonomi konuşurken hemen dönüp kurla ilgili konulara giriyoruz. Türk Lirası Haziran ayına kadar dolar endeksiyle paralel değer kaybetti. Ama Haziran'dan sonra olumsuz bir süreç yaşıyoruz. Bu sadece sterlin ve yenden, Kanada dolarından yüzde 7,5 oranında ayrıştırdı. Bu son derece geçici. 1 Kasım seçimleriyle ilgili net resim ortaya çıkmaya başladığı andan itibaren, Ekim başından itibaren hissedilmeye başlanacağına inanıyorum. TL'deki spekülatif marjın kendiliğinden kalkacağını düşünüyorum. TL'nin euro, yene kıyasla fazladan yüzde 7,5 değer kaybı var." Zeybekci, değerli doların ABD ekonomisi için sürdürülebilir olmadığını da söyledi.

''REEL SEKTÖR İÇİN FAİZ YÜZDE

14'' Faizle ilgili konuşan Zeybekci, "Türkiye'de reel sektörün katlandığı faiz yüzde 14 seviyesinde; bu yüksek maliyetli bir faiz bunun geçici olduğuna inanıyorum. Merkez Bankası’nın kura müdahalesi kesinlikle gerekli değil. Faiz tartışması yukarı yönlü değil aşağı yönlü olmalı" dedi.

YORUMLAR 24
  • el arabi 8 yıl önce Şikayet Et
    dolar düşsede biz bulsak bakanım nerde
    Cevapla
  • baskentli 8 yıl önce Şikayet Et
    Ak parti tek başına iktidara gelmedikce bu ülke düzelmez...
    Cevapla
  • Haydari 8 yıl önce Şikayet Et
    Dolara sadırıp spekülasyon yapanlar! Hepiniz uzun vadede kaybedeceksiniz.Doların yükselmesine neden olan faktörlerden biri de sizlersiniz.
    Cevapla
  • cozum e 8 yıl önce Şikayet Et
    Dolar ın 3 e çıkmasındaki katkınızı bu millet asla unutmayacaktır paralelciler. Tek derdiniz bu milletin başına çökenlere yardımcı olup güya bu ülkenin başına geçmek. Size yediriler mi hiç mi akletmezsiniz??
    Cevapla
  • murtaza 8 yıl önce Şikayet Et
    önümüzü görebiliyorsak iyi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle