Kurbanlık hayvanlar kaç liradan satılıyor?

Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarlarında hareket başladı. Hayvan fiyatlarında geçen yıla göre ciddi bir artış yaşanmadığı gözlendi.

GİRİŞ 09.09.2015 12:50 GÜNCELLEME 09.09.2015 15:31
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Hayvancılığın önemli merkezlerinden Şanlıurfa'daki hayvan pazarlarında küçükbaşlar 500 lira, büyükbaşlar ise 3 bin liradan başlayan fiyatlarla alıcı buluyor.

Uzun ve zahmetli bir sürecin ardından hayvanlarını kesime hazır hale getiren besiciler, emeklerinin karşılığını alabilmek umuduyla sabahın ilk saatlerinde hayvan pazarının yolunu tutuyor. Vatandaşlar ise bütçelerine uygun kurbanlığı alabilmek için hızlı hareket etmeye çalışıyor.

Hayvanların arasında sıkı bir pazarlığa tutuşan alıcı ve satıcılar, pazar esnafının da araya girmesiyle orta yolu buluyor.

Pazarlarda hayvan fiyatlarında geçen yıla göre ciddi bir artış yaşanmadığı gözlendi, küçükbaşlar 500, büyükbaşlar ise 3 bin liradan başlayan fiyatlardan alıcı buluyor.

Fiyatların önceki yıllara oranla fazla artmaması vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanıyor, besiciler de kurbanlık fiyatlarının tatmin edici olduğunu belirtiyor.

"Alan memnun, satan memnun"

Besicilerden Salih Çiftçili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pazarlardaki fiyatların besicinin yüzünü güldürdüğünü söyledi.

Ellerindeki hayvanları satabilmek için gün doğmadan pazara geldiklerini anlatan Çiftçili, "Saat 5 gibi hayvanları pazara indiriyoruz. Bayramdan dolayı pazarda ciddi bir yoğunluk var. Şu anda fiyatlar sabit değil ama üreticiyi sevindiriyor. Koyunları 500-750 lira arasında satıyoruz, bu rakamlar bizim için iyi" dedi.

Besici Halil Yıldız ise hayvan fiyatlarının çok yüksek olmadığını ve geçen yıla oranla az artış yaşandığını kaydetti.

Hayvancılıkla geçimini sağlayan Resul Bayraktar da emeklerinin karşılığını almayı umduklarını ifade ederek, "Kurbanlık fiyatlar bizleri tatmin ediyor umarım bu böyle devam eder" diye konuştu.

Pazara kurban almaya gelen Hasan Karaman ise fiyatların bütçesini sarsmadığını belirterek, "Geçen yıl 475 liraya kurbanlık almıştık bu sene aşağı yukarı 50 lira artmış. Bu kadarlık artışın da normal olduğunu düşünüyoruz. Elimizi çabuk tutup kurbanlığımızı aldık" diye konuştu.

Eyyüp Yılmaz da fiyatların uygun olduğunu ifade ederek kurbanını erken aldığı için rahatladığını kaydetti.

Şanlıurfa Hayvan Pazarı Dernek Başkanı Ramazan Gül ise bayram yaklaştıkça kurbanlıklara ilginin arttığını ve bu durumun pazar esnafını memnun ettiğini söyledi.

Pazarlarda ciddi hareket ve canlılık olduğunu anlatan Gül, "Şu anda piyasadaki kurbanlık fiyatları üreticiyi memnun ediyor" şeklinde konuştu.

Bu arada hayvan pazarlarına develerin de getirildiği gözlendi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Tahir 8 yıl önce Şikayet Et
    Başını eğme murat dik dur. ..
    Cevapla
  • murat 8 yıl önce Şikayet Et
    bu ortamda bayram caiz midir.
    Cevapla
  • Ümit 8 yıl önce Şikayet Et
    Müslümana mezara kadar caiz değil .. farzdır.
    Cevapla
  • kaf kef 8 yıl önce Şikayet Et
    sacmalama bu ibadet
    Cevapla
  • ömer 8 yıl önce Şikayet Et
    kardeş bayram oynayıp göbek atmak için değil nisap miktarı malı olan kurbanını keser fakire yoksula dağıtır caiz değildir demek yanlış olur.
    Cevapla
  • okan 8 yıl önce Şikayet Et
    sen bu ortamda yemek yeme ve su içmeden başka herşeyi kenara mı bıraktında bayramın caizliğine takılıyorsun. Asıl bayrama toplumsal kucaklaşma adına, kardeşlik adına, her zaman ki durumdan daha fazla ihtiyaç var...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle