Seçime kadar ekonomi yönetimi değişmeyecek

Seçime kadar yeni kabinede ekonomi kurmaylarının değişmesi beklenmiyor. Bu kapsamda Babacan ve Şimşek’in yeni kabinede olması bekleniyor.

Seçime kadar ekonomi yönetimi değişmeyecek
Seçime kadar ekonomi yönetimi değişmeyecek
GİRİŞ 24.08.2015 09:06 GÜNCELLEME 24.08.2015 09:06

AK Parti'nin güven ve istikrara imza attığı 13 yıllık iktidarı boyunca yatırımlar art arda gelirken yatırımcılar da bu huzur ortamının bozulmasını istemiyor. Yatırımcılar “erken seçim” ile güçlü bir hükümet kurulmasını beklerken, seçim tarihinin 1 Kasım olarak açıklanması şimdiden piyasaları rahatlattı.

Bu kapsamda, seçim takviminin açıklanması Bakanlar Kurulu'nun yeniden oluşmasını gündeme getirdi. Oluşturulacak yeni kabinede ise ekonomi kurmaylarının değişmesi beklenmiyor. Ekonomi dümeninin başında iki ve üçüncü dönem bakanlık yapanların başarılı bir profil çizdiklerine dikkat çekiliyor. Bu kapsamda Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın seçimlere kadar görevini sürmesi bekleniyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de vergi toplama, bütçe fazlası gibi performansı ile yine seçime kadar görevinin başında kalması beklenen bakanlardan biri olduğu belirtiliyor. Ayrıca kalkınma ajansları gibi projelerde başarılı bir grafik çizen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da değişmeyeceği öngörülüyor.

ENERJİ PROJELERİ BAŞARILI BULUNUYOR

Türkiye'nin bölgesinde bir enerji 'hub'u olmasında önemli katkısı olan Makine Mühendisi kökenli Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da koltuğunu koruyacağı ve enerji alanındaki tecrübelerinin sürdürülmesinin istenildiği kaydediliyor. İstanbul'un su sorununa çözüm bulduğu için adı 'su bakanı' olarak da geçen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da önümüzdeki seçimlere kadar kabinedeki yerini koruyacağına kesin gözüyle bakılıyor. Seçimler nedeniyle Ulaştırma Bakanı'nın da bağımsız olarak sürdürüleceğinden dolayı, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Feridun Bilgin'in bu görevini seçimlere kadar sürdüreceği belirtiliyor.

BÜTÇEDEN TAVİZ YOK!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın bir dönem bakanlık yapmalarına rağmen bakanlıklarının görevlerine hızla adapte olmalarından dolayı, başarılı bulundukları biliniyor. Bu iki bakanın da kabinede seçimlere kadar görevde kalacakları kaydediliyor. 'Bütçe dengelerini bozmamalıyız' sözlerinin sahibi ve kabine toplantılarında harcamalara karşı çıktığı dile getirilen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de seçimlerden AK Parti'nin seçilerek gelmesi halinde Maliye Bakanlığı'nı yine sürdürebileceği şeklinde tam bir güvenin olduğuna dikkat çekiliyor.

ÇALIŞMA BAKANLIĞI ÇELİK'TE

Alevi çalıştaylarında da memur, işçi toplu iş görüşmelerinde de sosyal taraflarla yaptığı anlaşmalarda başarılı bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in önümüzdeki seçimlere kadar bakanlıkta kalacağı ifade ediliyor. Çelik'in seçimlerin ardından bakanlık konusunda kendisinin vereceği

KAYNAK: YENİ ŞAFAK