''Yunanistan'dan teklif gelirse değerlendiririz''

Yunanistan'ın borçlarını Türkiye'ni ödemesi şeklinde teklife Başbakan Davutoğlu ile Bakan Zeybekçi'den sürpriz cevap geldi.

''Yunanistan'dan teklif gelirse değerlendiririz''
''Yunanistan'dan teklif gelirse değerlendiririz''
GİRİŞ 30.06.2015 13:26 GÜNCELLEME 30.06.2015 14:32
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Türkiye, Kreditörler Ak Parti Grup toplantısı için Meclis'e geldiği sırada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Yunanistan teklifi ile ilgili "Böyle bir resmi teklif gelirse, değerlendiririz" dedi.

Bakan Zeybekci'nin ardından, AK Parti Grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu da Yunanistan'a yardım için ne gerekiyorsa yapabileceklerini söyledi.

"YUNANİSTAN'IN GÜÇLÜ OLMASINI İSTERİZ"

Davutoğlu, "Ekonomik kriz etkilerini göstermeye devam ediyor. Dost ve komşu Yunanistan’ın tablosunu göz önüne alınız. Biz benzer tablolarla karşı karşıya değilsek, AK Parti'nin sayesindedir. Bu kürsüden, komşu Yunanistan’a dayanışma mesajını da iletmek istiyorum. Biz çevremizde barış içinde yaşayacağımız, güçlü ülkeler görmek isteriz. Hiçbir komşumuzun zayıf düşmesinden menfaat duymayız. Yunanistan ekonomik kriz içindeyken, 2011’den itibaren Yunanistan ile işbirliği konseyini bu mantık içinde gerçekleştirdik. Son ziyaretimde, sayın Çipras ile görüşmüştüm. İfade etmiştim. Biz Yunanistan’ın güçlü olmasını isteriz. Ege’nin barış gölü olmasını isteriz. Kıbrıs’ın çözülmesini isteriz. O yüzden Türkiye her türlü işbirliği teklifine olumlu yaklaşacaktır. Ama tabi Yunanistan’ın iç şartları nedeniyle bu mümkün olmadı.Yunanistan’ın ekonomik krizi aşabilmesi içn, elimizden ne gelirse, turizm ticaret alanlarında ne yapmamız gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bu çerçevede de Yunanistan’ın ekonomik sorunları karşısında, birlikte atabileceğimiz adımları, karışlıklı oturup konuşmak üzere, daha önce planladığımız işbirliği konseyi için Yunanistan’a gideceğiz" dedi.

YORUMLAR 62
  • Atakan 8 yıl önce Şikayet Et
    O zaman gidip yunanistan da yatırım yapsın işadamları, başka nakit para verilmez
    Cevapla
  • kudret 8 yıl önce Şikayet Et
    başbakan değerlendiririz diyor. yani karşılığında ne vereceklerine bağlı.
    Cevapla
  • yeni çeri 8 yıl önce Şikayet Et
    bu zihniyetle gidersen erken seçimden bu sonucuda alamassın unutma MOSSADı yunanistanda eğitilen PKK yı bu halinde bile türkiyeye kafa tuttuyor adam seçildiği ilk gün kıbrısdan çekilin demedimi
    Cevapla
  • adem 8 yıl önce Şikayet Et
    Memleketten asgari üçretli gönderelim onlardan alacağı vergiyle ödenir borç
    Cevapla
  • Yusuf 8 yıl önce Şikayet Et
    Adaları bize satsınlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle