MB Başkanı Başçı'dan flaş açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'yı kabul etti.

MB Başkanı Başçı'dan flaş açıklama!
MB Başkanı Başçı'dan flaş açıklama!
GİRİŞ 11.03.2015 23:30 GÜNCELLEME 12.03.2015 09:48
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda basına kapalı gerçekleştirilen kabul yaklaşık 2 saat sürdü. Görüşmenin ardından Saray'dan ilk olarak Erdem Başçı ayrıldı. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ise yaklaşık yarım saat daha Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kaldı.

130 SAYFALIK BRİFİNG

Merkez Bankası Başkanı Başçı'nın, Erdoğan'a yaptığı 130 sayfalık "Ekonomik Gelişmeler" başlıklı sunum, Merkez Bankasının internet sitesinde yayınlandı.

SUNUM İNTERNET SİTESİNDE YAYINLANDI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), para politikası duruşunun enflasyon beklentilerinin en önemli belirleyicilerinden biri olduğunu bildirdi.

TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yaptığı 130 sayfalık "Ekonomik Gelişmeler" başlıklı sunum, bankanın internet sitesinde yayınlandı.

Sunumda, para politikası duruşunun enflasyon beklentilerinin en önemli belirleyicilerinden biri olduğu kaydedildi.

PİYASA FAİZLERİNİ DÜŞÜRMENİN YOLU

Piyasa faizlerini düşürmenin yolunun, istikrar ve güven artırıcı adımlar, mali disiplin (kamu borç yükünün hafifletilmesi) ve fiyat istikrarına odaklı bir para politikası duruşunun olduğu aktarılan sunumda, "Bu yolla enflasyon beklentileri ve enflasyon risk primi düşeceğinden piyasa faizleri kademeli olarak düşebilir" ifadeleri kullanıldı.

Yapısal reformların tasarrufları, geleceğe ilişkin güveni ve istikrarı daha da artıracağı aktarılan sunumda, bu yolla yatırım eğiliminde ilave bir artış sağlanabileceği belirtildi.

KAYNAK: HABER7, AA
YORUMLAR 26
  • abdullah 9 yıl önce Şikayet Et
    CB nasıl da geri adım attı... eleştirmeye devam etsene....
    Cevapla
  • Cuma k.maraş 9 yıl önce Şikayet Et
    Hakan diline sağlık
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Hakan’a: İstediğin kaynağa bak söylediklerimizi görürsün, bence bildiğini sandıklarını bir gözden geçir. Aslında csr rumuzlu arkadaşımız çok güzel cevap vermiş. Buna bir iki ilave şey söyleyeceğim. Keşke kendi güçlü markalarımız ve güçlü teknolojimiz olsaydı da dolar artışına gerek kalmadan ihracatımızı arttırabilseydik. Bu durumda mecburen yaptığımız ithalatı dengeleyebilecek kadar ihracat yapabilmemiz, bunun için de TL’nin çok değerli olmaması gerekiyor. Sürekli cari açık vermek uzun süre sürdürülebilir bir şey değildir. Faizlerin yüksek olması cari açığı bir müddet finanse edebilir ama böyle sanayi gelişmez, ülke kalkınmaz, maliyetler artar ve sadece parasıyla para kazananlar zengin olur.
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu dönem geçmişin hangi döneminden kötü ki? Memleket emin ellerde o kadar, işinize bakın çalışın üretin
    Cevapla
  • hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    Burdaki yorumcuların hiçbiri ekonomiden zerre anlamıyor. Dolar çıksın ihracat artsın diyorlar. E mübarekler ihracatın çoğunu dışardan dolarla aldığımız hammadde ile yapıyoruz. Zaten katmadeğeri az ürünleri ihraç ediyoruz.Dolar artar faiz düşerse ülke uçuruma gider.
    Cevapla
  • csr 9 yıl önce Şikayet Et
    Üretene bişey olmaz. Yeter ki dalgalanmasın. İsterse 3 lira olsun ama o seviyede kalsın. hergün bir aşağı bir yukarı gitmesin yeter. Bu arada millete laf ediyorsun ya merak ettim senin ekonomik bilgini. Bir ülke dışarıdan hammadde alımı yapıyorsa bu ülke katmadeğer nasıl sağlamaz ? Adı üstünde ham madde, işlenmemiş. Sen eğer bunu alıyorsan işliyorsun, işliyorsan da katma değer katıyorsundur. Bir yerlerden birşey duymuşsun onunla burada birşeyler kanıtlamaya çalışıyorsun da tam net duyamamışsın. Biz dışarıya hammadde satıp işlenmiş mamül alıyorduk yakın zamana kadar. Ama bu bu değişmeye başladı son yıllarda. Artık üreten bir ekonomi yolundayız !!!
    Cevapla
  • erdem 9 yıl önce Şikayet Et
    sen çok anlıyorsun ekonomiden. bildiklerinden çıkardığın sonuç buysa aman bildiklerin sana kalsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle