Piyasaların merakla beklediği görüşme sona erdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'yı kabul etti.

Piyasaların merakla beklediği görüşme sona erdi
Piyasaların merakla beklediği görüşme sona erdi
GİRİŞ 11.03.2015 20:35 GÜNCELLEME 11.03.2015 20:47
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Resmi programda saat 16.45'te öngörülen kabul, Erdoğan'ın programının sarkması nedeniyle saat 18.00'de başladı.

Babacan ve Başçı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a son ekonomik gelişmelere ilişkin bilgi sundu. Babacan ve Başçı, Saray'dan ayrıldı.

Erdem Başçı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 130 sayfalık bir sunum yaptı.

MERKEZ'DEN 3 HAMLE BİRDEN


Uluslarası piyasalarda özellikle FED kaynaklı yaşanan gelişmelerden ve içeride belli konular üzerinden yaşanan tartışmalardan ötürü doların 2,60'lı seviyeleri aşması üzerine geçtiğimiz günlerde harekete geçen Merkez Bankası dolara karşı 3 hamle birden yaptı.

İKİ HAFTA ARAYLA 2.8 MİLYAR DOLAR

İlk olarak döviz satım ihalelerini günlük olarak belirleme kararı alan Merkez Bankası, ikinci hamlesinde repo faiz oranlarını dolar için 7.5’ten yüzde 4.5’e, euro için ise yüzde 6.5’ten yüzde 2.5’e indirme kararı alırken son yaptığı hamlede ise, Mart ayı içinde iki hafta arayla toplam 2.8 milyar dolarlık döviz likiditesi sağlayacağını açıkladı.

MÜDAHALELERİN ETKİSİ FED İLE KAYBOLDU!

Merkez'in dolara yönelik yaptığı tüm bu müdahalelerin dolar üzerindeki etkileri ise sınırlı oldu. Hamleler sonrasın kısa süreli geri çekilme yaşayan dolar yeniden belli seviylere doğru tırmanışa geçti. Bunun nedeni ise tüm dünya piyasalarının yakından takip ettiği ve yapılmasına sayılı günler kalan FED toplantısı. FED'in 18 Mart'ta yapacağı toplantısında faiz artışı için kullandığı “sabırlı bekleyiş” ifadesini çıkaracağı konuşuluyor. Bu beklenti ise doların daha da ateşini çıkartıyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 38
  • memet 9 yıl önce Şikayet Et
    usta şu sazı eline alsanda artık şu çabulcuların haddini bşjdirirsen.
    Cevapla
  • selim uzun 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayin cumhur başkanim siz olmazsaniz ekonomiyi coketirler
    Cevapla
  • Ogul 9 yıl önce Şikayet Et
    Ya arkadaslar biri bana anlatablirmi dunyada boyle dolar yukseldikce amerikanin zararinami yoksa kiyarinami anlamadim bi turlu
    Cevapla
  • kaan 9 yıl önce Şikayet Et
    ekonomiyi yöneten insanlara yıllar güvendiniz şimdi ne oldu.
    Cevapla
  • mehmetsz 9 yıl önce Şikayet Et
    Kaan bey Cumhurbaşkanının bir konuşmasında, önceki MB başkanını (Durmuş Yılmaz) kastederek, "biz onun MB yi nasıl yönettiğini de biliyoruz" demişti. Demekki önceden de Merkez Bankasının çalışmalarını beğenmiyordu.Ekonomiyi yöneten her nekadar ekonomi bakanı ve ekibi görünse de Merkez Bankası verdiği kararlarda özgürdür. Bu kanunlarla sabittir. Bugün itibariyle son 12 yılda EURO'nun DOLAR karşısında ençok değer kaybına uğradığını ekonomik parametreler gösteriyor. Fakat ekonomiyi pazar tezgahındaki domates ya da salatalığa göre bir önceki yılla kıyaslayarak ifade edecek olursak sıkıntının olduğu aşikar..saygılar...
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Anadolu topraklarında Ulu Hakan Cennet Mekan Sultan Abdülhamid Handan sonra yüzyılın lideri Evladı Osmanlı Recep Tayyip Erdoğan YENİ TÜRKİYEDEN İngiliz ve Yahudi Baronları kovduğun için Atana Babana Ecdadına Rahmet !
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    hay agzına saglık be arkadaş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle