Bakan çok sert konuştu: Ellerinde patlayacak!

Dolar üzerinden oyun oynayanlara yönelik Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'den çok sert tepki içeren bir yorum geldi.

Bakan çok sert konuştu: Ellerinde patlayacak!
Bakan çok sert konuştu: Ellerinde patlayacak!
GİRİŞ 05.03.2015 13:50 GÜNCELLEME 05.03.2015 14:07
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dolardaki rekor yükselişe ilişkin, "Dolarla oynayanların bu manipülasyonu ellerinde patlayacak ve elleri yanacaktır. Çünkü Türkiye'nin böyle bir kaygısı yok, böyle bir sıkıntısı yok. Diledikleri kadar oynasın bir şekilde bu onların elini yakar" dedi.

SAKIN OLA KANMAYIN!

Doların artışında bankaların etkisinin olmadığını vurgulayan Zeybekci, "Çok cüzi miktarda manipüle eden bir ekip var. Bunların altını çizerek söyleyeyim, dolarla oynayanların bu manipülasyonu ellerinde patlayacak ve elleri yanacaktır. Çünkü Türkiye'nin böyle bir kaygısı yok, böyle bir sıkıntısı yok. Diledikleri kadar oynasın bir şekilde bu onların elini yakar. Vatandaşlarımıza şunu söyleyeyim, bunu oynayanlar, büyük şekilde bunu manipüle ederek bundan rant sağlamaya çalışanlara sakın ola kanmayın. Benim en büyük endişem odur zaten. 2001-2002'de dolarda 1.680'ler görüldükten sonra 1.1'e kadar düştüğünde sonra bizim ihracatımız bundan çok etkilendi, ihracatımız çok büyük zarar gördü. Bu noktalardan sonra aşağı doğru trentlerde bu vatandaşımızı hakikaten üzer. Ben kimsenin üzülmesini istemiyorum. O yüzden Türkiye'de taşlar o kadar sağlam ki ne yapsanız bu taşlar yerinden oynamaz. Siyasi istikrarımız o kadar sağlamdır ki bu ülkenin sahipleri var, bu ülkenin aslanlar gibi  bir lideri, aslanlar gibi bir başbakanı ve hükümeti var" açıklamasında bulundu.

YORUMLAR 45
  • ekrem 9 yıl önce Şikayet Et
    Bende doların manipulatif olduğunu düşünüyorum fakat ekonomi Bakanı ekonomik bir haber vermekten ziyade seçim konuşması gibi demeç vermiş. Bu nedir ya "aslan gibi, taş gibi" ciddiyetten uzak malesef.
    Cevapla
  • temur 9 yıl önce Şikayet Et
    sayin cumhurbaskanim eger bu durumu gorup siz de sesinizi cikarmayip vatandas batsin diyorsaniz artik biz kime guvenecegiz..vatan disardan icerden hain ellerin elinde oyuncak olmayacak kadar buyudu Allah rizasi icin el at bu oyuna....
    Cevapla
  • adalet 9 yıl önce Şikayet Et
    vah garibanım vah daha uykudan uyanmamış....
    Cevapla
  • Plasene 9 yıl önce Şikayet Et
    Herşey birilerinin oyunu oldu bu ülkede Çözüm nerde arkadaş vatandaşın cebi boşaldı
    Cevapla
  • cka 9 yıl önce Şikayet Et
    tüm vatan hainlerinin özlemle beklediği kötü senaryolar evelAllah sağlam irade ile yine amacıma ulaşamayacak. ha böyle böyle de Müslüman Dediğimiz hainlerde daha da belirginleşecek. Ülkemizin daha da güçlü Olmasını yıllarca istemeyen Yahudiler ve destekçileri işallah bu seferde görecekler! hainler gidin sarılın dolara, sarılın belki bu sefer amacınıza ulaşırsınız!!!
    Cevapla
  • batuga 9 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş bunlar vatandaşı keriz yerine mi koyuyorlar. doların artacağı aylar öncesinden belliydi. amerikan ekonomisi toparlandı türkiye ekonomisi batıyor. bu durumda doların artması gayet normal. ekonomiyi yönetemediler batırdılar. yok MB na, manipilasyonculara mana buluyolar. hadi bakalım öyle olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle