Erdoğan'dan Merkez Bankası'na sert sözler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Merkez'in dün açıkladığı çeyrek puanlık faiz indirimi kararına yine çok sert tepki gösterdi.

GİRİŞ 25.02.2015 16:52 GÜNCELLEME 25.02.2015 16:53
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Esnaf ve Sanaatkarlara yönelik yaptığı konuşmada Merkez Bankası'nın dün açıkladığı faiz kararına da değindi.

Son zamanlarda aldığı kararladan ötürü sık sık eleştirilerde bulunduğu Merkez Bankası'na yönelik dünkü çeyrek puanlık indirimle ilgili de sert eleştirilerde bulunan Erdoğan, ''Merkez Bankası Lütfetti. Böyle bir şey olmaz. Bağımsızlık zırhına sığınarak bize tavır takınma. Bize karşı bağımsızlığını savunuyorsun da başka yerlere mi bağımlılığın var? '' dedi.

''AHİLİK İLE PEK ÇOK KRİZİ ATLATTIK''

Konuşmasına esnaf ve sanaatkarların ekonomideki yerinin önemine değinerek başlayan Erdoğan, ''Türkiye bu zamana kadar pek çok ekonomik krizi en az hasarla atlatabildiyse bun da ''Ahilik'' kültürünün çok büyük payı var. Biz Ahilik geleneğimize sıkı sıkı sahip olursak pek çok krizi atlatabiliriz.'' dedi.

''ÇILGINA DÖNÜYORDUNUZ''

''Paranın ayarı ile oynamayacaksın'' diyerek sözlerini sürdüren Erdoğan, ''Geldiğimizden beri bunu yaptılar paranın ayarı ile oynadılar. Paranın yanına 6 sıfır koydular. Biz ne yaptık, bu 6 sıfırı attık. Sizler hesap yaparken çılgına dönüyordunuz. Hesap dahi yapamıyordunuz.'' diye konuştu.



40 MİLYAR LİRA KREDİ KULLANDIRILDI
: Haber7)
Bu ülkede 1 milyon 40 bin esnaf olduğunu ve her esnaf ailesi ile birlikte düşünüldüğüde bu rakamın 5 milyon kişiyi bulduduğuna dikkat çeken Erdoğan, ''2002'de yüzde 47 ile kredi kullanılırken şimdi gelinen noktada bu oran yüzde 4. Kredi limiti ise 5 bin TL iken bugün bu rakam ise 150 bin TL'ye çıkartıldı. 1 yıl içinde bu imkandan 63 bin kişi yararlanırken şimdi ise 308 bin kişi bu imkandan yararlanabiliyor. Faal kooperatif sayısında ise rakamlar 402'den 930'a yükselmiş durumda. 1 milyon 17 bin kişi buralardan istifade ediyor ve 1 milyon 17 bin kişi 12 yılda tam 40 milyar lira kredi kullanmış durumda.'' diye konuştu.

MERKEZ'E SERT SÖZLER!

Merkez Bankası'nın dün açıkladığı çeyrek puanlık indirim kararına da değinen Erdoğan, Merkez'e yönelik eleştirilerine yenilerini ekledi.


Merkez Bankası'nın açıkladığı çeyrek puanlık indirimle ilgili ''Lütfetmiş'' diyen Erdoğan, '' Merkez çeyrek puanlık bir indirim yaptı. Halbuki geçtiğimiz Ocak ayında 5,5 puanlık artışı birden yapmıştı. Gelinen noktada bunun yarısı kadar dahi indirim yapılmadı. Böyle bir şey olur mu. Bizim Merkez Bankası'nın bağımsızlığına diyeceğimiz bir şey yok. Ama nereye kadar. Milletin menfaatleri söz konusu olduğunda biz de konuşuruz. Bize karşı bağımsızlığını savunuyorsun da başka yerlere mi bağımlılığın var.'' (
Kaynak: Haber7)

''BAĞIMSIZLIK ZIRHINA SIĞINMA''

''Esnafın, çalışanın, vatandaşın hakkını korumak benim en başlıca görevimdir.'' diyen Erdoğan, ''Bu konun takipçisi olmaya ve ikazlarımızı yapmaya devam edeceğiz. Biz bu günlere istikara ve güven ile geldik. Biz bunları yaptık sende gereğini yapmak zorundasın. Bağımsızlık zırhına sığınarak bize tavır takınma. Merkez Bankası faiz konusunda yanlış yapıyor. Mevcut faiz oranları Türkiye'nin gereçeğine uygun değildir. Güya riskleri azaltmak için uyguladıkları faiz oranları kendisi risk oluşturmuş durumda.'' dedi.



''MUSUL'DA BAŞIMIZIN ETİNİ YEDİLER''

Şah Fırat operasyonu ile ilgili de konuşan Erdoğan, ''Musul Başkonsolosluğu basıldığında aylarca hükümetin başının etini yediler. Süleyman Şah Türbesi'ni güvenli bir bölgeye taşıyoruz, bu sefer de ortalığı ayağa kaldırmaya çalışıyorlar. Aylarca bu operasyon üzerinde çalıştık. Bizim Suriye'de 1 m2 kaybedilmiş toprağımız yoktur. Şu anda Eşme köyünde yapılmakta olan düzenleme önceki yerle mukayese edilmeyecek şekilde güvendedir.'' dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜ İLE İŞBİRLİĞİ YAPACAK KADAR DÜŞMEDİK

Birilerinin yapılan operasyondan rahatsı olduğunu da belirten Erdoğan, ''Eğer onlar rahatsızsa biz doğru yoldayız demektir.'' diyerek sözlerini şöyle sürdürdü;

''YPG ile işbirliği diyorlar hiç alakası yok biz bu tür terör örgütleriyle işbirliği yapacak kadar düşmedik.''

BAHÇELİ'YE ÖZEL YANITI

(Bahçeli'nin Genelkurmay Başkanı Özel hakkındaki sözlerine) ''Senin bu ülkede vatan bayrak diye yaptığın ne var?'' diyerek çıkışan Erdoğan, ''Senin hakaret ettiğin Genelkurmay başkanı ve askerleri dağda savaşıyor. Esed 350 bin kişi öldürdü bu süreçte onun yanına kim gitti biliyorsunuz.'' dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 44
  • memur arif 9 yıl önce Şikayet Et
    Her konuda çok olumlu atılımlar yapan hükümetimiz,bi çok değişimleri meclisten geçiriyorsa..merkez bankasının bu mesnetsiz aykırı hareketini engelleyebilirsiniz..tam destek
    Cevapla
  • Okan Can E. 9 yıl önce Şikayet Et
    Faiz inisin ama doların seviyeside insin 2.48 nedir abi ya bilgisayar toplıyacaktım vazgectim :(
    Cevapla
  • Ümit 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Balçova kime hizmet ediyor acaba
    Cevapla
  • ağırabi 9 yıl önce Şikayet Et
    ne mutlu ki bize her şeyden anlayan bir liderimiz var.
    Cevapla
  • Halis afşarlı 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanıma sonuna kadar hak veriyorum. Nasıl bağımsızım diye Devlet başkanına kafa tutan kurumlar varise, Özelleştirilen kurumlar da Vatandaş olarak bizlere kafa tutuyor ve bizler yapılan haksızlıklar karşısında derdimizi anlatacak merci bulamıyoruz. Karatay Mepaş, Kullanmadığım YÜKSEK MEBLAĞ da bir elektirik faturası çıkarttı. Haklı itirazlarımı dikkate almayarak İcraya verdiler ve bizler HAKLILIĞIMIZI KİMSELERE ANLATAMIYORUZ.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle