Erdoğan: Merkez mesajlardan nasibini almamış

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası'nın verilen mesajlardan nasibini almadığını söyledi.

GİRİŞ 21.01.2015 15:04 GÜNCELLEME 21.01.2015 15:04
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Afrika ziyareti öncesi havalimanında yaptığı açıklamada Merkez Bankası'nın faiz kararına da değindi.

Merkez Bankası'nın verilen mesajlardan nasibini almamış olduğunu belirten Erdoğan, ''Bu indirimi bizim yeterli bulmamız mümkün değil. Görünen o ki, Merkez Bankası hala dersini almış değil. Uluslararası alanda da bu indirimin yeterli olmayacağını biliyoruz. Burada vatandaşı aldatmanın hiçbir anlamı yok. Türkiye'de eğer bir yatırım istiyorsak bu faizle bu yatırımları yapmak çok zor .Eğer biz istihdam sağlıyorsak bu faizle bunları yapmak mümkün değil. Faiz insin ki istihdam sağlansın uluslararası rekabete girilsin.Ben kesinlikle şu andaki açıklamayı asla kabul edilebilir bulmuyorum. Nitekim bu konuda bazı arkadaşlarımın da çok da akılcı yaklaşımlarını da gördüm. Merkez Bankası bu yaptıklarıyla eleştirilemez (La Yüs'el) değildir. Yanlış hareketlerinin eleştirilerini de alacaktır. Başta Sayın Başbakan olmak üzere ilgili Bakan arkadaşlarımla görüşlerimi paylaşacağım. Benim şahsen ülkemdeki yatırımlar noktasında canımı yakan konulardan bir tanesi bu yüksek faiz uygulamasıdır.'' diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 34
  • Muhammed Osman 9 yıl önce Şikayet Et
    ya arkadaşlar faizler insin 1 puna insin , Cumhurbaşkanımız HAKLI ne kadar inse o kadar vatandaş , halkımız insanımız fakir insanlar kazanacak , ama bu işler tv de beyan vermekle de olmuyor çağır merkez bankası başkanını söyle emir ver indirsin , dolar aldı başını gidiyor , dolar ile iş yapma diyenler var kusura bakmayın yurt dışında TL Geçmiyor
    Cevapla
  • rauf 9 yıl önce Şikayet Et
    adem sen ne kadar anliyorsun ekonomiden, söyle bir dünya bak,kafanizi kumdan cikarin artik.
    Cevapla
  • Duyun-u Umumiye 9 yıl önce Şikayet Et
    Merkez bankası mısın yoksa devlet içinde devlet mi anlamadık ey modern duyun-u umumiye???
    Cevapla
  • muratt 9 yıl önce Şikayet Et
    Faiz inerse uretim artar enflasyon duser ulkeye doviz gelir. Arkadaslar ekonomisi iyi ulkelerde faiz 0. Paranin gidecek yeri yok. Faiz ulkemizde 4 e bile duşse para yone gelir. Kimse merak etmesin.Turkiye guvenli liman.
    Cevapla
  • H.B.V 9 yıl önce Şikayet Et
    Başkanı hemen azledin?..böyle bir adamı merkez Bankasının başında istemiyoruz!.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle