SGK'dan kadınlara çok güzel haber

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, kadınlara yönelik bir projenin müjdesini paylaşıyorum.

SGK'dan kadınlara çok güzel haber
SGK'dan kadınlara çok güzel haber
GİRİŞ 21.11.2014 13:53 GÜNCELLEME 21.11.2014 13:55
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Farkındalık artırma faaliyetlerini, kayıt dışı istihdam bilincini tüm toplumda yaygınlaştırmak istediğine dikkati çeken İlhan,

“Hazırlıklarına son sürat devam ettiğimiz başka bir projemizin de müjdesini sizinle paylaşmak istiyorum. 2015 yılının başında uygulamaya koymaya hazırlandığımız Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projemiz var. Bu proje ile çocuk sahibi olan en az 5 bin kadının iş yaşamına dönmesi, aynı zamanda en az 5 bin çocuk bakıcısının kayıtlı olarak çalışmasını hedefliyoruz. Bu projenin arkasında yatan sebep ise kadınlarımızı işgücü piyasasında daha çok görmek ve daha çok yer almalarını sağlamak ve buna destek vermektir. Türkiye İstatistik Kurumu’nun istatistiklerine baktığımızda 2013 yılında kadınların istihdam oranı yüzde 27,1 düzeyindedir. Aynı yıl için işgücüne dahil olmayan 19 bin 523 kadının yüzde 59’unun ev işleriyle meşgul olmaları sebebiyle istihdamda yer almadıklarını görüyoruz. Bu projeyle bir yandan kayıtlı istihdamı teşvik ederken, bir yandan da kadınların istihdamının arttırılmasında etkin bir rol almaya hazırlanıyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR 15
  • selçuk 9 yıl önce Şikayet Et
    hayret siz nasıl olurda kadınları çalıştırmak istersiniz ya ...
    Cevapla
  • Ey İnsanlık! 9 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu hususlarda hükümetin ne yapmaya çalıştığını anlayamıyorum.Sürekli bir kadını evden çıkarma hesapları.Sürekli kadının iş hayatına atılması vs..Ne oluyor?Kadın işe,baba işe,çocuk kreşe..Bu mu hükümetin aile politikası.Mantık bu mu?Böyle aile olur mu?Kadınlara yönelik iş hayatı oluşturacağına nasıl erkeklerdeki işsizliği bitiririz onu düşün.Sürekli kadında kadın.Nedir bu yaa..
    Cevapla
  • icraat dediğin 9 yıl önce Şikayet Et
    Neden anneler kendi çocuklarını başka kadınlara emanet etmek zorunda bırakılıyor? Bir şey önereceğim: 5 bin anne kendi çocuğuna baksın ve ilk etapta meslekleriyle ilgili olarak, dışardaki başka bir işte part-time ya da free-lance gibi yöntemlerle çalışsın. Böylece kendi çocuklarından ayrılmamış olurlar. Böylece, onların çocuklarına bakmaya gelen kadınlar da kendi ailelerinden ayrılmamış olurlar. Zincirleme bir selamet hali olur. Devletimiz bütün vatandaşlarını hiçbir karşılık olmaksızın sigorta yapmaya da muktedirdir. Bu, insanca yaşamaya ve gelişmeye çok daha uygundur. Lakin bunun için hevesli kadrolar lazım.
    Cevapla
  • MİKDAT KOCA 9 yıl önce Şikayet Et
    Hükümetimiz ailelerin geleceğini bizden daha iyi düşünüyordur bunda şüphemiz yok fakat ailelerin geleceği için ev hanımları desteklenmeli. Bakıcıların değil annelerin yetiştirdiği toplum hem sağlam hem de ahlaklı olur.
    Cevapla
  • DİLARA 9 yıl önce Şikayet Et
    iyi de siz bunu iki yıldır söylüyorsunuz. biz de umutlanıyoruz. fakat ortada bir şey yoookk...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle