Tüm emekliler ek zam bekliyor!

Seyyanen zam alan memur emeklileri 'Enflasyon aldığımız parayı eritiyor' diyerek ayarlama bekliyor.

Tüm emekliler ek zam bekliyor!
Tüm emekliler ek zam bekliyor!
GİRİŞ 07.08.2014 12:26 GÜNCELLEME 07.08.2014 12:26
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış


SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerinin derdi enflasyon... Enflasyona göre zam alan SSK ve Bağ-Kur emeklileri, "Enflasyon artıyor. Ancak çarşı-pazarda enflasyon daha yüksek" derken; bu yılın başında seyyanen zam alan memur ve memur emeklilerinden ise, "Enflasyon aldığımız parayı eritiyor" sözleri yükseliyor. Tüm emekliler ek zam bekliyor.

'SEPET BİZE UYMUYOR'

Yaklaşık 10.5 milyon SSK ve Bağ- Kur emeklisi, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon kadar zam alıyor.

Bu doğrultuda SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin aylıklarında Ocak'ta 3.27, Temmuz'da ise yüzde 5.70 artış oldu. Ancak emekliler, çarşıda ve markette enflasyonun daha yüksek olduğunu ifade ederek, "Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) fiyat değişimini çok yaygın bir harcama yelpazesinde belirliyor. Bizim için gerçek enflasyon TÜİK'in açıkladığından daha fazla" diyor. Enflasyon sepetinde kendilerinin hiç tüketmediği pek çok ürünün olduğunu belirten SSK ve Bağ-Kur emeklileri, "Ek zam yapılmasını bekliyoruz. Giderimiz, gelirimizden daha fazla artıyor" şeklinde konuşuyor.

'FARK MAAŞLARA YANSITILSIN'

Memur ve memur emeklerinin gündeminde de ek zam var. Bu yıl memur ve memur emeklilerinin maaşlarında seyyanen artış yapıldı.

Ocak ayındaki brüt 175 liralık artış, memurların maaşına ortalama net 123 lira, memur emeklilerine de ortalama net 146 lira olarak yansıdı. Bu yıl memurlara ve memur emeklilerine enflasyon farkı ise verilmedi. Ancak enflasyon hızını kesmeyince, memur ve memur emeklilerinin ek zam beklentisi doğdu. Memur ve memur emeklileri, yetkililere "Enflasyon aldığımız parayı eritiyor. Enflasyon farkı verilsin. Bu da Meclis'te görüşülen torba yasa tasarısına eklensin" çağrısı yapıyor. (Takvim)

YORUMLAR 9
  • Uğur YAZICI 9 yıl önce Şikayet Et
    evet herkese zam. Türkiyenin büyümesi+enflasyon oranında zammı devletten istiyoruz...Sayın Başbakan herşeyi biliyor emekliyi neden sendikaların kurbanı ediyor...Türkiyede emekliye verilecek zamn FORMÜLÜ bellidir..neden her yıl oturup tartışırsınız ve bizi cehaletin eline terkedersiniz....Gelişmiş ülkelere bakın formül açık.....Yıllık Zam=Yıılık büyüme yüzdesi+Enflasyon...Bu varken neden devlet sendikalarla oturur pazarlık yapar...sendika kimdir benim hakkımı savunsun...Benim hakkımı Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onu Hükümeti savunur...Lütfen hakaniyet kuralları çerçevesinde gasp edilen haklarımızı verin...
    Cevapla
  • Adrenalin 9 yıl önce Şikayet Et
    erhan çağlarr. bende memurum ve 1970 TL maaş alıyorum elhamdüllillah şikayetçi değilim. memurlar aç gözlü gözünüz doysun diye bir genelleme yapmışsın hiç bir zaman maaşımdan şikayetçi olmadım, yetinmemezlik yapmadım. bu genellemeni asla ve asla kabul etmiyorum. Birkaç kendini bilmezin açgözlülüğünü tüm memurlara yamayamazsın. Ayrıca özel sektörde çalışanlar da umrumda değil neden çünkü çalıştık çabaladık memur olduk onlarda çalışsın çabalasın memur olsunlar tutan yok. Onların yaptığı iş ile benim yaptığım iş bir değil o yüzden maaşlarımızda aynı olamaz. Ama memur olmak yasak değil isteyen sınavlara girip şansını deneyebilir. Çalışırsa kazanır zaten ha kimse bana torpil morpil demesin çok çalışsın sınavdan yüksek alsın çatır çatır alırlar memur olarak. Ben ağır cezada duruşmalara katip olarak çıkıyorum benim yaptığım işle markette çalışan veya başka bir özel sektör işinde çalışan birinin işiyle kıyaslayamazsın. Benim hem bünyem hem vijdanım hem beynim yoruluyor. bizim sorumluluğumuz var. MEMURA SAYGI
    Cevapla
  • Adrenalin 9 yıl önce Şikayet Et
    erhan çağlar adlı arkadaşa.. bende memurum ve 1970 TL maaş alıyorum elhamdüllillah şikayetçi değilim. memurlar aç gözlü gözünüz doysun diye bir genelleme yapmışsın hiç bir zaman maaşımdan şikayetçi olmadım, yetinmemezlik yapmadım. bu genellemeni asla ve asla kabul etmiyorum. Birkaç kendini bilmezin açgözlülüğünü tüm memurlara yamayamazsın. Ayrıca özel sektörde çalışanlar da umrumda değil neden çünkü çalıştık çabaladık memur olduk onlarda çalışsın çabalasın memur olsunlar tutan yok. Onların yaptığı iş ile benim yaptığım iş bir değil o yüzden maaşlarımızda aynı olamaz. Ama memur olmak yasak değil isteyen sınavlara girip şansını deneyebilir. Çalışırsa kazanır zaten ha kimse bana torpil morpil demesin çok çalışsın sınavdan yüksek alsın çatır çatır alırlar memur olarak. Ben ağır cezada duruşmalara katip olarak çıkıyorum benim yaptığım işle markette çalışan veya başka bir özel sektör işinde çalışan birinin işiyle kıyaslayamazsın. Benim hem bünyem hem vijdanım hem beynim yoruluyor. bizim sorumluluğumuz var. MEMURA SAYGI
    Cevapla
  • ismail erden 9 yıl önce Şikayet Et
    MEMUR SEN. Sayın Gündoğdu nasıl vereceksin bu kadar memur ve memur emeklilerinin hakkını senin yerinde olmak istemezdim bu hakla sakın ölme ölürsen sen hesap veremezsin.Allah senin yardımcın olsun.işin çok zor.
    Cevapla
  • sezgin sezgi 9 yıl önce Şikayet Et
    Bİ NE YAPALIM. biz çalışanlar ne yapacağız peki sürekli zam istiyorsunuz bu ülkede en fakirin elinde en son model telefon var ağzında 10 liralık sigara herkes ağlıyor gözünüz doysun be
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle