MÜSİAD: Türkiye başörtüsü sorununu aştı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Türkiye'nin başörtüsü sorununu aştığını düşündüklerini belirtti.

MÜSİAD: Türkiye başörtüsü sorununu aştı
MÜSİAD: Türkiye başörtüsü sorununu aştı
GİRİŞ 31.10.2013 12:35 GÜNCELLEME 31.10.2013 12:35

Olpak, kadın milletvekillerinin TBMM Genel Kurulu'na başörtüsüyle katılmalarına ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada, temel hak ve özgürlükler alanında büyük adımların atıldığı, çözüm süreci başta olmak üzere demokratikleşme paketi ile toplumsal barış açısından normalleşme yolunda hızla ilerleyen Türkiye'nin, başörtüsü sorununu aştığını düşündüklerini ifade etti.

Kadın milletvekillerinin Meclis'teki temsil ve görevlerini inançlarına uygun olarak başörtüsüyle gerçekleştirebilmelerinin, Türkiye'nin son 10 yılda demokratikleşme ve normalleşme açısından kat ettiği mesafenin bir yansıması olduğunu belirten Olpak, şunları kaydetti:

"Biz, MÜSİAD olarak, eşit haklara sahip bireylerin, temel hak ve özgürlükleri kapsamında kılık kıyafet tercihlerini özgürce yapabilmeleri bakımından da demokratikleşmeye verdiğimiz önem ve desteğin altını her vesile ile çizdik. MÜSİAD olarak, her zaman ve her zeminde daha özgürlükçü bir demokrasiye ihtiyacımız olduğunu belirttik. Kadın milletvekillerimizin, inançları doğrultusundaki tercihleri, gelişen ve değişen Türkiye'de son derece insani bir tercihin yansıması olarak kabul edilmeli ve herkesin olduğu gibi kadın milletvekillerimizin de inançlarına uygun kılık kıyafeti tercihlerine saygı gösterilmelidir. Türkiye'yi, vatandaşlarının hiçbir ayrıma tabi tutulmadan, eşit ve özgür bireyler olarak huzur içinde yaşadığı, din, dil, ırk, siyasal görüş, yaşam biçimi ayrımı yapılmayan bir ülke ve toplum olma yolunda ilerleten her adımın arkasında olduğumuzu tekrar ifade ediyoruz."

KAYNAK: AA