Pakete iş adamlarından tam destek!

Başbakan Erdoğan, tarafından açıklanan "Demokratikleşme Paketi" ne iş adamlarından ilk tepkiler geldi. İşte iş dünyasının önemli birliklerinden pakete dair yorumlar...

Pakete iş adamlarından tam destek!
Pakete iş adamlarından tam destek!
GİRİŞ 30.09.2013 16:23 GÜNCELLEME 30.09.2013 17:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

TÜSİAD Uluslararası Koordinatörü ve Avrupa Birliği Temsilcisi Bahadır Kaleağası "(Demokratikleşme Paketi) Daha reform yapılması gereken pek çok konu var. Bunları da tamamlarsa (Türkiye) gerçekten kendi potansiyel gücünü çok iyi kullanabilir hale gelecek" dedi. AA muhabirine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün açıkladığı Demokratikleşme Paketi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kaleağası, bu reform paketinin Brüksel'de oldukça olumlu karşılandığını bildirdi.

Kaleağası, Türkiye'den demokrasi alanında olumlu bir haber gelmesinin Avrupa Birliği (AB) çevrelerinde pozitif karşılandığını belirterek, bu paketin Türkiye'nin içerisinde bulunduğu siyasi görüşmelere, Ortadoğu konusuna, AB ile müzakerelerine ve ABD'yle Transatlantik Ortaklığı'na olumlu etki yapacağına işaret etti.

Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince ise Demokratikleşme Paketi'ni çok önemli bir adım olarak gördüklerini söyledi. Tamince, bu paketin Türkiye'de yaşayan halklar adına, Türkiye'nin iç barışı adına, Türkiye'de insanların birbirini daha iyi anlaması ve beraber yaşamaları adına önemli katkılarda bulunacağına dikkati çekerek, "Toplumun huzuru adına çok önemli bir paket. Siyasetle reel kesimi buluşturma, siyasi partilere getirilen yardımlar, baş örtüsüyle ilgili getirilen karar, farklı dil ve lehçelerde özel eğitim... Bunların hepsi Türkiye için çok önemli adımlar. Paketi memnuniyetle karşılıyor ve destekliyorum" ifadelerini kullandı.

Türk-Amerikan İşadamları Derneği (TABA-AMCHAM) Genel Başkanı Ekim Alptekin de Demokratikleşme Paketi'ne ilişkin, en azından bardağın yarısını dolu görmek gerektiğini ifade etti. Hükümetin paketi başlangıç olarak gördüğünü ve devamının geleceğini bildirdiğini anımsatan Alptekin, TABA-AMCHAM olarak ilerleyen dönemlerde de bunun devamını beklediklerini ve atılan adımdan memnun olduklarını dile getirdi.

İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz:, "Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi bu demokratikleşme paketi, ekonomik anlamda da ağırlıklarımızdan kurtulmamızı sağlayacaktır. Artık Türkiye, ekonomik alanda da birinci ligin değişmez aktörlerinden biri olacaktır. Unutmayalım ki, kalkınmanın da, refahın da anahtarı toplumsal bütünlük, sosyal barış ve huzurdur. Türkiye, bugün bu yolda çok önemli bir dönemeci arkasında bırakarak, aydınlık ve müreffeh bir yarına doğru yürümeye başlamıştır. Sonuç olarak İstanbul iş dünyası olarak biz düşmanlık yerine kardeşliği koyan, içe kapalı bir toplum yerine dünya ile bütünleşik bir ülkeyi idealize eden, gerileme yerine ilerlemeyi sağlayan, anarşi yerine barış ve huzuru önceleyen, baskıcı ve kısıtlayıcı yönetimler yerine demokrasiyi kökleştiren bu paketi takdirle karşılıyor ve yürekten destekliyoruz."

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi,  Demokratikleşme Paketi'nin 2023 yılındaki 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşma yolunda Türk iş ve sanayi dünyasına büyük ivme kazandıracağına inandıklarını bildirdi.

Büyükekşi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Demokratikleşme Paketine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, TİM olarak, çözüm sürecine başından beri destek verdiklerini, Çözüm sürecinin bu toprakların barındırdığı bereketi ve sosyoekonomik potansiyeli açığa çıkaracağını ifade ettiklerini, şimdi de aynı düşüncelerini yeni demokratikleşme paketi için de tekrarladıklarını belirtti.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan "Demokratikleşme Paketi"ne ilişkin, "Ümit ediyorum Türkiye bu fırsatı iyi değerlerdirecektir. Türkiye ekonomisi için de bu ciddi anlamda, özellikle biz iş dünyası için önem arz etmektedir" dedi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Demokratikleşme Paketi ile ilgili, "Ana hatları ile baktığımızda, inşallah, Türkiye'de gerginliği azaltacak, iyi düşünülmüş bir paket" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Demokratikleşme Paketi ile ilgili, "Açıklanan maddeler toplumun talep ettiği ve ihtiyaç duyduğu alanları kapsaması bakımından önemli bir adım olmuştur. Türkiye'de demokrasi kültürünün yerleşmesi ve kurumsallaşmasına destek olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Hükümetin, Demokrasi Paketi ile ülkenin yıllardır sorun teşkil eden konularının üzerine cesaretle gidebildiğini belirterek, "Daha çok demokrasi, daha çok zenginlik demek" açıklamasında bulundu.

Güneydoğulu İş adamları Platformu Temsilcisi Siirtli İşadamı Mahmut Çelik "Şimdi harekete geçme zamanı. Bu paketi yaşantımıza eklenmesini sağlayıp, sorunlarımızı çözmek için mücadele etmeliyiz" dedi. "Hükümet risk alarak sorunlara çözüm üretmek gayesi içerisinde olduğunu bir kez daha göstermiş oldu" diyen Siirtli İşadamı Çelik, "Gereksiz tartışmalarla kaybedecek zamanımız yok. Kalkınma adına işadamları da açıklanan pakete sahip çıkmalıdır. Tüm sorumluluğu AK Parti'nin sırtına yükleyerek boş sözler üretmek yerine icraata geçmeliyiz. Varsa paketin eksikleri süreç içerisinde elimizden geleni yapmalıyız" diye konuştu.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, "Hükümetin yeniden bir cesaret göstererek, ülkede tabu olarak kabul edilen ve bir kısım gizli eller tarafından özenle korunmaya çalışılan bazı anlamsız yasakların ve engellerin ortadan kaldırılmış olmasını olumlu karşılamak gerekir" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, demokratikleşme paketini olumlu bulduklarını belirterek, "Seçim sistemindeki değişiklik ve baraj sisteminin kaldırılması önemli bir adım" değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, Demokratikleşme Paketine ilişkin, "Bu paket, ülkemizde demokrasinin kalitesinin yükselmesine önemli katkı yapacak adım olması itibariyle sevindirici bir gelişmedir" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • hasan yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    patronlara soracağınıza şehit ailelerine sorsanıza. pakedim nasıl güzel mi diye
    Cevapla