Palandöken: Alkol düzenlemesi 5 yıl ertelenmeli

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ''alkol düzenlemesinin 3 ila 5 yıl arasında ertelenmesi esnafımız açısından çok önemli" dedi.

Palandöken: Alkol düzenlemesi 5 yıl ertelenmeli
Palandöken: Alkol düzenlemesi 5 yıl ertelenmeli
GİRİŞ 28.05.2013 14:23 GÜNCELLEME 28.05.2013 14:23

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, alkollü içkilerin 22.00-06.00 saatleri arasında perakende satışını yasaklayan düzenlemenin yürürlüğe girmesi için konulan 90 günlük geçiş süresinin yeterli olmadığını belirterek, "Yasanın yürürlüğe girmesinin en az 3 ila 5 yıl arasında ertelenmesi esnafımız açısından çok önemli" dedi.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, yasanın, büfe, bakkal ve marketleri zor durumda bıraktığını savundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu talebinde bulunduklarını bildiren Palandöken, şunları kaydetti:

"Yasada öngörülen düzenlemenin yürürlüğe girmesi için konulan 90 günlük geçiş süresi yeterli değil. Yasanın yürürlüğe girmesinin en az 3 ila 5 yıl arasında ertelenmesi esnafımız açısından çok önemli. Çünkü ani getirilen yasak ile 185 bin satış noktasında bulunan büfeci, bakkal ve market esnafımız büyük sıkıntı içeresinde. Bu karar esnafımızı şaşkına döndürdü. Yasanın yürürlük tarihin ertelenmesi esnafımızın ilerisi için yeni düzenlemeye sevk edeceğinden ertelenmesi kaçınılmazdır."

KAYNAK: AA