GSS nasıl iptal edilir? - Genel Sağlık Sigortası iptal edilebilir mi?

1 yılı aşkın bir süredir devletin tüm dar gelirli vatandaşların sağlık hizmeti alabilmesi ve sistemin kayıt altına alınarak düzenli hale getirilmesi amacıyla devreye soktuğu Genel Sağlık Sigortası sistemi ve buna tabi olan kişilerin GSS iptal ettirmesi mümkün müdür? GSS nasıl iptal edilir? Genel Sağlık Sigortası iptal edilebilir mi? tüm ayrıtıları haberimizde bulabilirsiniz.

GSS nasıl iptal edilir? - Genel Sağlık Sigortası iptal edilebilir mi?
GSS nasıl iptal edilir? - Genel Sağlık Sigortası iptal edilebilir mi?
GİRİŞ 11.07.2016 13:56 GÜNCELLEME 11.07.2016 13:57
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Toplumun en önemli konularından biri olan sağlıkta her zaman yenilik ve çağa ayak uydurma konusunda devletin üzerine düşeni yapması esastır. Bu doğrultuda genel sağlık politikası oluşturması ve toplumu ve devleti bu sisteme entegre etmesi şartttır. Bu anlamda bakıldığında yapılan her türlü faaliyetler sistemin birer parçasını oluşturur. İşte bu parçalardan biri olan geçen yıl Genel Sağlık Sigortası (GSS) dönemi başlatılmıştır.

Bunun yanında GSS'ı başlayıp sonradan çıkış yapmak isteyen örneğin işsiz döneminde başvuru yapan bir vatandaşın işe başladıktan sonra GSS'de kalmaya devam eder mi? yada GSS iptal mi ettirilmesi gerekir?, Peki GSS nasıl iptal edilir? Genel Sağlık Sigortası iptal edilebilir mi? sorularının cevabı haberimizde.

1 yılı aşkın bir süredir devletin tüm dar gelirli vatandaşların sağlık hizmeti alabilmesi ve sistemin kayıt altına alınarak düzenli hale getirilmesi amacıyla devreye soktuğu Genel Sağlık Sigortası sistemi ve buna tabi olan kişilerin GSS iptal ettirmesi mümkün müdür? GSS nasıl iptal edilir? Genel Sağlık Sigortası iptal edilebilir mi? tüm ayrıtıları haber7.com'da bulabilirsiniz.

GSS PRİM BORCU EKRANINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

GSS İPTAL ETTİRME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Yukarıda da anlatıldığı üzere GSS yaptırmak çok kolay bir işlemdir. Fakat GSS iptal ettirme işlemi her zaman beklenildiği gibi kolay ve basit olmamaktadır. Anlatılacak bilgileri kullanarak GSS ile ilgili yaşayabileceğiniz sorunları da ortadan kaldırmış olacaksınız. Genel olarak yapılan en büyük hata GSS hizmetinden faydalanan kimselerin, sigortalı bir iş bulduklarında sigortasının zaten yattığını düşünüp, birikmiş GSS primlerini unutmasıdır. Sigortalı bir iş bulduğunuzda Genel Sağlık Sigortası ortadan kalkar fakat bazen sistemde aksamalar olmaktadır. Ayrıca bu durum geçmişe dönük borç var ise bu borçların da silineceği anlamına gelmez. Biriken borçları her şekilde ödemek zorundasınız. Bir sağlık probleminiz olduğunda ve hastaneye gittiğinizde hiç beklemediğiniz bir borç ile karşılaşabilirsiniz. Genel anlamda işsizken GSS yaptırmış iseniz ve sigortalı bir iş bulduğunuzda Genel Sağlık Sigortası iptal ettirme işlemi otomatik gerçekleşir fakat sistemde oluşacak hatalara karşı önlem almak açısından Sosyal Sigortalar Müdürlüğü’ne bir dilekçe vererek GSS iptal ettirme işlemini de garanti altına almış olursunuz.

Bu bilgiler ışığında hareket ederseniz hem GSS iptal ettirme işlemini düzgün bir şekilde yapmış hem de zor durumda kalmadan bu işlemleri gerçekleştirmiş olacaksınız.

 

Genel sağlık sigortasından çıkışın mümkün olmaması her ay içerisinde düzenli olarak pirim borçlanmasının yapılmasına da imkan sağlamaktadır. Bu açıdan genel sağlık sigortasından yararlanan kişilerin bu borç işlemlerini de takip etmesi ve borçlarını zamanında ödemesi gerekmektedir. Böylece genel sağlık sigortası aktif kalacağı gibi kişilerde ihtiyaç olduğu zamanlarda sağlık hizmetlerinden yararlanabilmektedir. Sigortasorgulama.gen.tr sitesinde yer alan GSS borç sorgulama yazısında da belirtildiği üzere hizmet ekranı şöyledir,

Genel sağlık sigortası ile ilgili durumunu takip etmeyen kişiler için oluşturulan online durumlarda gerekli bilgileri sağlamaktadır. Bu açıdan e devlet üzerinden sunulan hizmet ekranına erişim sağlamanız ile birlikte güncel GSS durumunu kontrol etme şansı elde edebilirsiniz. GSS ile ilgili tüm detaylar online olarak sunulduğundan dolayı sizler de konuyla ilgili işlem yapabilir ve merak ettiğiniz tüm bilgileri öğrenebilirsiniz.  SSK.com.tr sitesinde yer alan GSS sorgulama yazısında da belirtildiği üzere kişiler ihtiyaç duyduğunda bilgi sağlayabilir.

YORUMLAR 5
  • Gülcan 4 yıl önce Şikayet Et
    Slm benim eşim genel sağlık yaralaniyordu ben işe girdim sigorta başlayınca iptal olmuş doğru mu bu simdi
    Cevapla
  • oktay 4 yıl önce Şikayet Et
    bir yıldır gss.na pirim ödüyorum okula başladım genel sağlık sigortamı iptal etmiyorlar ne yapmalıyım.
    Cevapla
  • zuhal 5 yıl önce Şikayet Et
    bunun kadar saçma bişi yok..çalışmayan birinden nasıl para istersiniz..1000 lira gss borcu nedir abi?
    Cevapla
  • Ahmet Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Zorunlu GSS iptal edilsin. Böyle saçma bir uygulama olamaz, İsteyen kendi sigortasını yaptırabilir. Hastaneye gitmiyorum, ilaç almıyorum üstelik zorunlu borç altındayım.
    Cevapla
  • erdem 5 yıl önce Şikayet Et
    ödeme kardeşim hiç ödeme hastaneye hiç gitmediğin bi sürece bi sıkıntı yok ki ödenmeyen borçları zorla alma gibi bi durum yok ciddi bi hastalık olunca herkes özel hastaneye gidiyor zaten
    Cevapla