SSK, GSS prim borçları kredi kartıyla ödenir mi? - SSK, GSS borç sorgulama, ödeme!

Geçtiğimiz yıl işleme koyulan Genel Sağlık Sigortası (GSS) sistemi ile ülkemizde dar gelirli vatandaşlarımızında sağlık güvencesi altına alınması amaçlanıyor. Peki tam olarak GSS nedir?, GSS borç sorgulama nasıl yapılır?, GSS borç ödemesi nasıl yapılır?, GSS prim borçları kredi kartıyla ödenir mi?İşte GSS borç sorgulama ve ödemenizi nasıl yapacağınızı ve GSS ilgili diğer tüm detayları haber7.com'da bulabilirsiniz..

SSK, GSS prim borçları kredi kartıyla ödenir mi? - SSK, GSS borç sorgulama, ödeme!
SSK, GSS prim borçları kredi kartıyla ödenir mi? - SSK, GSS borç sorgulama, ödeme!
GİRİŞ 11.07.2016 14:09 GÜNCELLEME 29.05.2020 17:39

Geçtiğimiz yıl işleme koyulan Genel Sağlık Sigortası (GSS) sistemi ile ülkemizde dar gelirli vatandaşlarımızında sağlık güvencesi altına alınması amaçlanıyor. Peki tam olarak GSS nedir?,  GSS borç sorgulama nasıl yapılır?,  GSS borç ödemesi nasıl yapılır?, GSS prim borçları kredi kartıyla ödenir mi?, İşte GSS borç sorgulama ve ödemenizi nasıl yapacağınızı ve GSS ilgili diğer tüm detayları haber7.com'da bulabilirsiniz..

GSS PRİM BORÇLARI KREDİ KARTI İLE ÖDENİR Mİ?

Bilindiği üzere Sosyal Güvenlik Kurumu yaptığı çalışmaları tamamladıktan sonra 2011 yılı Ocak ayı itibariyle internet üzerinden kredi kartıyla prim ödenmesi ve diğer ödemelerin gerçekleştirilebilmesi için uygulamayı hayata geçirmişti. Haberimizde SGK kredi kartı ile prim ödeme konusuna ilişkin detayları ele alacağız.

Sosyal Güvenlik Kurumuna ait sigorta borçlarınızı artık internetten ödemek, oldukça kolay. SGK Kredi Kartı Ödeme işlemini kolaylıkla yapılması için bir web sayfası hazırlamış durumda. Kredi kartı ile ödeme yapmak isteyen işverenler bu hizmetten faydalanabiliyor ve ödemelerini kolaylıkla yapabiliyorlar. SGK ödemeleri için hazırlanan sayfada 4/A İşveren ödemeleri, 4B Sigorta ödemeleri ve diğer ödemeleri kısmı sorgu türünde yer alıyor.

SSK SİGORTA SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

İnternet üzerinden artık her işlemlerini çok basit bir şekilde gerçekleştirebiliyoruz. Bu da biz vatandaşlara çok büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Eskiden bütün sosyal işlemlerimizi gidip kurumlardan yapmaktaydık. Sosyal Güvenli Kurumu vatandaşların sigorta sorgulama işlemlerini yapabilmesi için çeşitli uygulamalar sunmuştur. Bu sayede SSK hizmet dökümünüzü detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz. SSK sigorta sorgulama sayesinde sigortalı olarak çalıştığınız süreyi ve primlerinizi görebilirsiniz. Bilindiği üzere emeklilik belli bir yaşa gelmiş insanların başkalarına muhtaç olmadan kendine bakabilmesi için önemli bir güvencedir. Emeklilik güvencesine sahip olabilmek için birçok şartı yerine getirmemiz zorunludur. Bunların en başında ise prim ödeme işlemi gelmektedir. Primler düzenli olarak ödendikten sonra emeklilik yaşı doldurulmuş ise insanlar emekli olabilmektedirler. Bu yüzden SSK sigorta sorgulama emeklilik işlemleriniz için çok işinize yarayacak bir uygulamadır. Yazının devamında size sorgulama işlemini nasıl yapacağını anlatacağız.

Belirli bir zaman öncesine kadar SSK sigorta sorgulama işlemi internet üzerinden 2 farklı şekilde şifreli ve şifresiz olarak yapılabilmekteydi. Ancak şifresiz işlemleriniz için çok kapsamlı bir hizmet vermekte olan E – SGM hizmeti süresiz olarak kapatıldı. Bir daha hizmet verecek mi yoksa tamamen mi kapandı soruları yetkiler tarafından henüz cevap verilmedi. Bu sebepten ötürü sorgulama işleminizi tek bir yok ile yani şifreli olarak yapabilirsiniz. Şifreli işlemlerinizi E – Devlet üzerinden E – Devlet şifreniz ile çok basit bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

E – Devlet üzerinden yapmak istediğiniz her işlem için sizlerden E – Devlet şifreniz talep edilecektir. E – Devlet şifrenizi almak için hemen bir PTT şubesine gidiniz. E – Devlet şifremi almak istiyorum başvurunuzu yapınız. E – Devlet şifresi işlem ücreti olan 2 TL ücreti ödedikten sonra E – Devlet şifrenizi alabilirsiniz.

E – Devlet ile SSK Sigorta Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

E – Devlet kamusal alan da insanlara birçok kolaylık sağlayan bir sistemdir. Yalnızca E – Devlet şifresi ile dileğiniz bilgiyi alabilirsiniz. E – Devlet sistemini kullanabilmeniz için E-Devlet şifrenizin olması gerekir. PTT’ ye giderek E – Devlet şifrenizi 2 TL karşılığında alabilirsiniz.

E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra sistemde doğrulama yapmanız gerekmektedir.Aşağıda detaylı bir şekilde anlattığımız adımları izleyerek SSK sigorta sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

SSK sigorta sorgulama işlemi için öncelikle altta yer alan linke tıklayınız.

Yeni açılan sayfada kimlik doğrulama işleminiz için kutucukla belirttiğimiz “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna basınız.

4A işveren ödemeleri kısmını seçtiğiniz zaman işveren;

cari dönem,
işveren geçmiş dönem,
işveren 6111 yapılandırma,
işveren ipc tahsilatı,
işveren icra dosya tahsilatı,
taksit tahsilatı,
icra taksit peşinatı

icra toplam borç tahsilatı gibi bölümler SORGU TİPİ kısmında karşınıza çıkıyor

4B Sigorta Ödemeleri ve Diğer Ödemeler bölümü altında gerçekleştirmek istediğiniz ödemeyi seçerek ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

GSS BORÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Genel Sağlık Sigortası olarak bilinen GSS ile herhangi bir kuruma bağlı olmayan kişiler de sosyal güvenlik imkanlarından faydalanabiliyor. Kişinin bunun için gelir testi ardından belirlenen prim sayısını ödemesi yeterli. Kişi her ay düzenli olarak primlerini yatırarak herhangi bir kuruma bağlı olmamasına rağmen GSS kapsamında sosyal güvenlik imkanlarından faydalanabilir.

Primlerini zamanında yatırmayan ve ödemesini aksatan kişilerin üzerinde GSS borçları birikir. Kişi bu borçları ödemediği takdirde devlete borçlu olur ve borcuna her ay faiz işler. Bu sebeple GSS borç sorgulama işleminiz önemli bir yer tutmaktadır. GSS borcu sorgulama işleminiz ile Genel Sağlık Sigortası yani GSS kapsamında olan borçlarınızı görebilirsiniz.

GSS borcu sorgulama işleminizi internet üzerinden tek bir sistem ile yapabilirsiniz. E-Devlet sistemi üzerinden size ait olan E-Devlet şifresi ile GSS borcu sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.

E-Devlet Sistemi Üzerinden GSS Borç Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

E-Devlet sistemi üzerinden GSS borç sorgulama işleminiz için aşağıda yer alan linke tıklayınız. Açılan sekmede resimde gösterilen “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna tıklayınız.