THY'den ihracatçıya büyük indirim

Turkish Cargo, yaş meyve sebze ihracatçısına kilogram başı taşıma ücretinde yüzde 73'e varan indirim imkanı sağladı.

THY'den ihracatçıya büyük indirim
THY'den ihracatçıya büyük indirim
GİRİŞ 31.05.2017 12:18 GÜNCELLEME 31.05.2017 12:54
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türk Hava Yolları'na (THY) bağlı Turkish Cargo yetkilileri ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği arasındaki anlaşmanın ardından, kilogram başı taşıma fiyatları yeniden belirlendi.

Turkish Cargo, kapasite ve destinasyon artırılması talebinin yanı sıra taşıma maliyetlerindeki indirim beklentisine olumlu cevap verdi.

Görüşmelerde, destinasyona göre değişen oranlarda indirim yapılması ve uçak kapasitesinin artırılması konusunda anlaşmaya varıldı. Anlaşmayla bu yıl 35 noktaya 20 bin tona yakın taze meyve sebze taşınması planlanıyor.

Turkish Cargo, yaş sebze meyve ihracatçısına, Avrupa, Uzakdoğu ve Ortadoğu'da belirlenen 39 hatta, eski birim fiyatlarına göre yüzde 19 ila yüzde 73 arasında indirim uyguladı.

En fazla indirim Afrika'ya

Kilogram başına taşıma fiyatı ise 0,55 ila 2,30 dolar arasında değişiyor.

En fazla indirim Afrika'daki Lagos ve Şeyseller hatlarında yapıldı. Yüzde 73 iskonto yapılan iki hatta kilogram başına taşıma fiyatı 4,10 dolardan 1,10 dolara indirildi.

Turkish Cargo, en düşük fiyatlı taşımayı ise kilogram başına 0,55 dolarla Suudi Arabistan'ın Medine kentine yapacak. Medine'den sonra en düşük fiyatlı hatlar, 0,75 dolarla Frankfurt, Düsseldorf ve Maastricht oldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • ülkücü 6 yıl önce Şikayet Et
    bide ucak biletlerine indirim olsa...... fiyatlar ucuk, nasil komsumuzu alip gelelim???? bu fiyatlarda kendimiz gidemiyoruyz...
    Cevapla
  • Uygurlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Haklisin. Eger fazla turist gelecekse bu ucak fiyatlarini indirmeleri gerekir. Londra-Fes arasinda 35 poundda uctum. Tr ile ayni mesafe. Ucak full turistti. THY ozellikle yaz mevsimi fiyatlari ucuzlatirsa turkiye turizmi ile hic kimse rekabet edemez.
    Cevapla